În cazul în care nu v-ați programat încă o vacanță prin afara orașului de 1 Mai avem noi idei și soluții, iar dacă nu vreți să plecați deloc în oraș, atunci un picnic într-un parc și un desen pe asfalt cu un spray se potrivesc perfect (asta dacă și vremea ține cu noi).
Când ne-am gândit la idei de destinații aproape de București, adică la maxim o oră și jumătate de mers cu mașina, primul loc care ne-a venit în minte a fost Salina de la Slănic. Drumul până acolo sau cel puțin de la Plopeni spre Slănic e tare frumos, iar experiența de la Salină nu se uită prea curând de nimeni. Unde mai puneți că au și loc special de joacă pentru cei mici și că o vizită este și foarte sănătoasă. Nu uitați să vă îmbrăcați bine, indiferent de temperatura de afară aici sunt 12 grade Celsius.
picnicMogoșoaia este una dintre cele mai frumoase destinații indiferent de anotimp. Faptul că e și foarte aproape e un mare plus și dacă vă gândiți că de 1 Mai va fi plin, vă asigurăm că vă veți găsi un colț de natură liniștit. E imposibil la dimensiunile spațiului verde să nu găsiți un loc mai ferit.
Monteoru este aproape de Buzău, iar peisajele sunt de vis. Locul a devenit stațiune balneo-climaterică și pare rupt de agitația și aglomerația din orașe.
La doar 60 kilometri de București avem Dunărea. Nu știu de ce nu mergem mai des să o vedem, mai ales că și aici sunt mai multe plaje cunoscute de cel mai multe ori doar de localnici.
Parcul Comana este o frumusețe, cu animăluțe, păsări, iarbă verde și liniște. Aici puteți vedea Balta Comana care este a treia zonă umedă a României după Balta Mică a Brăilei și Delta Dunării, dar a doua ca biodiversitate după Delta Dunării (are 141 de specii de păsări și 13 specii de pești. Tot aici avem și mânăstirea Comana, ridicată în timpul lui Radu Șerban (1588) și refăcută de Șerban Cantacuzino (1700) este construită pe ruinele unei mânăstiri ctitorite de Vlad Țepeș în 1461.
Valea Doftanei este un pic mai sus de Câmpina și liniște ca aici nu găsiți în multe locuri. Fain este că dacă sunteți atenți veți descoperi din mașină multe luminișuri mai ascunse unde puteți să vă retrageți cu familia pentru un popas.
Cam acestea sunt recomandările noastre pentru scurte ieșiri de 1 Mai, dar suntem deschiși la orice idee, așa că lăsați-ne în comentarii sugestii.
Sursă foto: LaLvgirl/ weheartit.com.