Pădurea Snagov – plimbări și picnic
Combinați o plimbare prin pădure, cu un picnic pe pajiștea de lângă lac, puțin sport pe terenurile amenajate din baza de agrement și o vizită la Palatul Snagov sau la Mănăstirea Snagov. Nu uitați că în spațiul amenajat pentru picnic sau gratare accesul este contra cost, 4 lei de persoană și 10 lei de mașină. Vă puteți lua și biciletele pentru că în pădure există un drum asfaltat pe care vă puteți plimba în voie.
La pădurea Snagov se ajunge de pe DN1, treceți de indicatorul Snagov sat și faceți dreapta spre Izvorani.

Pădurea Căldărușani – plimbări și birdwatching
Pe lângă picnicul și joaca prin pădurea Căldărușani puteți face o vizită la Mănăstirea Căldărușani, mănăstire făcută de Matei Basarab și finalizată la 1638. Tot la mănăstire există și un muzeu cu icoane și cărți vechi. Dacă cei mici se plictisesc prin muzeu mergeți la o plimbare pe malul lacului din apropiere și admirați păsările.
Pentru a ajunge la pădurea și mănăstirea Căldărușani de pe DN1, din Baloștesti faceți dreapta către Moara Vlăsiei.

Parcul Natural Comana – plimbări educative
În satul Comana, din județul Giurgiu, la aproximativ 30 km de București, se află Parcul Natural Comana, considerat a doua Deltă a României. Mergeți alături de cel mic pentru a-i arăta ce înseamnă un parc natural, explicându-i despre păsările, animalele și plantele protejate de lege. În plus, puteți face o plimbare cu barca pe balta Coamana, plimbări la rezervația de bujori sau la Mănăstirea Comana. În tot acest timp, puteți încerca și un mic “curs de fotografie” în natură pentru cei mici.
Pentru a ajunge aici, din București mergeți spre Giugiu, iar după comuna Uzunu faceți la stânga spre Comana.

Vouă la ce pădure de lângă București vă place să mergeți?
Surse foto: CartersMommie/ Flickr.comDirtBike.ro, rprecu.wordpress.com și ComanaParc.ro.