Încurajăm și susținem toate inițiativele care ajută copiii să facă sport, să fie integrați în comunități și centre conduse de oameni care știu cum să fie profesori și mentori din inimă și cu dorința sinceră de a fi în serviciul acestor copii, indiferent că vorbim de performanță sau activități recreative.

Încurajăm și susținem un mediu sigur pentru copii, adică acel spațiu în care copiii și tinerii să se simtă confortabil, bucuroși și integrați, indiferent de mediul social și economic din care provin aceștia. 

Un mediu sigur în sport înseamnă nu doar condiții fizice potrivite pentru antrenamente dar și un mediu emoțional, social și relațional care încurajează și abilitățile copiilor, fără “motivare” negativă, fără bullying sau altfel de agresiuni fizice, psihice sau emoționale, un mediu fără discursuri agresive, fără amenințări și fără discriminare.

Siguranța copiilor în sport înseamnă o muncă de echipă, care îi include atât pe profesioniștii în domeniul sportiv cât și pe părinții acestor copii, pe cei care dezvoltă politici de protecție și siguranță și pe cei care urmăresc să fie implementate așa cum este necesar. În această echipă sunt incluși, firește, și copiii! De această dată într-un mod activ și cu impact național; ba chiar și foarte creativ pentru că a fost lansată campania: Devino creatorul siglei Siguranța copiilor în sport!

Concurs Siguranța copiilor în sport!

Terre des hommes România lansează o invitație la desen pentru toți copiii până în 18 ani și premiază ideile originale pentru o siglă care să reprezinte ideea de siguranță a copiilor în sport. Desenele primite până la data de 01 august 2021 au șansa să câștige unul dintre cele 20 de premii și să participe la o expoziție din cadrul Galei finale ce va avea loc în luna iulie.

Căutăm tineri inspirați de tema proiectului pentru a desena o siglă (simbol grafic) cu tema „Siguranța copiilor în sport”. Aceasta siglă va fi oferită Cluburilor sportive din țară care respectă măsurile necesare așa încât copiii să facă sport într-un mediu prietenos, sigur și benefic dezvoltării lor armonioase. 

Ne adresăm cu această invitație tinerilor motivați, inspirați de tema concursului și creativi! 

Ce înțelegem prin „Siguranța copiilor în sport”?

 • copiii fac sport din pasiune și din plăcere
 • sportul este o muncă de echipă între copii, antrenori și părinți
 • copiii au nevoie de un spațiu în care să practice sportul în siguranță
 • atmosfera alături de colegi și antrenori trebuie să fie cât mai plăcută

Cum te poți înscrie?

 1. Citește regulamentul oficial al concursului aici;
 2. Descarcă și printează sau salvează în calculator formele ajutătoare pentru siglă de aici;
 3. Desenează sigla pe hârtie sau pe calculator. Ai libertatea de a folosi orice tehnici de desen: ilustratie, pictură, colaj etc și poți adăuga orice îți imaginezi, de la personaje, la forme și culori, atât în interiorul, cât și în afara logo-ului;
 4. Trimite desenul tău într-unul din formatele: .JPEG, .PNG sau .PDF împreună cu numele, prenumele, vârsta și o scurtă prezentare a conceptului și viziunii ce a stat la baza desenului.
 5. Trimite desenul la adresa de e-mail: hello@tdh.ro până pe 01 august 2021, ora 23:59, cu titlul e-mailului – DESEN PENTRU CONCURS.

Pe cine premiem?

 • 3 desene vor fi desemnate câștigătoare, cu locurile I, II și III;
 • 20 dintre cele mai creative lucrări vor fi selectate și expuse la Gala Un Mediu Sigur pentru Copii în Sport din luna august 2021 și vor primi premii speciale.

Premiile sunt oferite cu ajutorul partenerilor proiectului: Federația Română de Fotbal și Federația Română de Gimnastică. 

Cum selectăm câștigătorii?

Pentru selecția lucrărilor finaliste se va ține cont de: 

 • Respectarea temei „Siguranța copiilor în sport”
 • Calitatea artistică a desenului
 • Armonia culorilor
 • Caracterul inovator

Câștigătorii vor fi anunțați prin e-mail și pe pagina de Facebook Un Mediu Sigur pentru Copii în Sport după desemnarea și validarea lor de către un juriu, conform regulamentului.

Ce poți câștiga?

 • ceas fitbit, boxă bluetooth, mouse, lampă de birou, pixuri, ceasuri amuzante, șepci, tricouri, USB cards și multe alte premii surpriză!

Mai multe detalii și condiții de înscriere regăsiți în regulamentul oficial al concursului.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/335707037951278 

Proiectul „Mediu sigur pentru copii în sport” este finanțat prin Programul Drepturi, Egalitate și Cetățenie al Uniunii Europene (REC 2014-2020). Un proiect implementat de Fundația Terre des hommes Romania, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții și Federațiile Române de Fotbal și de Gimnastică.