Dacă iubiți caii și vrei să îi introduceți și pe cei mici în minunata lume a echitației, vă recomandăm să vă faceți timp din primăvară până în toamnă, să mergeți la competițiile organizate de Clubul de echitație Equestria.

”Anul acesta Equestria împlinește frumoasa vârstă de 5 ani și va fi cel mai bogat an în concursuri, fiind în rolul de gazdă și organizator a nu mai puțin de nouă competiții: opt la disciplina „Sărituri peste obstacole” și unul la disciplina „Dresaj sportiv”. Acest lucru permite sportivilor, dar și spectatorilor și tuturor partenerilor noştri să fie prezenți la concursuri, indiferent de programul sau vacanțele planificate. Mai mult, cel mai important eveniment al nostru Salonul Calului va fi structurat începând de anul acesta ca un Circuit ecvestru, pe patru etape, prezentat de către Mihai Găinușă și Codruț Kegheș”, a declarat Ozana Moraru, Preşedintele Clubului Equestria.

Prima etapă a evenimentului Salonul Calului va debuta joi, 23 aprilie cu înscrieri definitive și pregătirea cailor în terenurile de antrenamente, iar vineri, 24 aprilie, vor avea loc primele probe sportive. Pe parcursul celor trei zile de concurs, probele sportive se vor adresa profesioniştilor ȋn primul rând, dar şi amatorilor, sportivilor debutanți, juniorilor şi copiilor. Aceştia vor participa la 14 probe de sărituri peste obstacole cu diferite bareme: probe cu baraj, probe de ştafetă, probe de ȋndemânare călare, probe la cronometru.
Pe durata weekend-ului spectatorii se vor putea bucura de prezența ȋndrăgiților cusurgii Mihai Găinușă și Codruț Kegheș, care vor introduce probe amuzante precum: “proba in oglinda” cu ponei, dedicată copiilor, ”ștafeta cu urmărire” și altele.
equestria
 
equestria
Calendarul competițional al clubului Equestria este:

  1. Circuitul Salonul Calului, Etapa I: 24 – 26 aprilie
  2. Cupa Equestria, ediția a IV-a: 30 aprilie – 3 mai
  3. Circuitul Salonul Calului, Etapa a II- a: 5 – 7 iunie
  4. Marele Premiu al Municipiului București: 12 – 14 iunie
  5. Circuitul Salonul Calului, Etapa a III- a: 24 – 26 iulie
  6. Cupa României – obstacole: 30 iulie – 2 august
  7. Finala Romanian Grand Prix; Finala Campionatului de Amatori la obstacole: 17 – 20 septembrie
  8. Challenge Dresaj: 22 – 23 septembrie
  9. Finala Circuitul Salonul Calului, Etapa a IV-a; Finala Campionatului Național de Forță: 24 – 27 septembrie

equestria
equestria
 
Despre Equestria:
Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de către Dr. Ozana şi Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs și manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori şi deţine 65 cai (28 proprii şi 37 în pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbări în aer liber în împrejurimi și organizează permanent lecții de echitație pentru copii și amatori. Dotările sunt completate de un hotel și un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum și două terase exterioare. Equestria organizează competiții regulate de echitație pentru profesioniști, dar și pentru copii și amatori. Manifestările deja tradiționale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului București, Salonul Calului, concursurile de casă Equestria sau, începând cu 2013, Concursul internaţional de sărituri peste obstacole FEI – Longiness Grand Prix.
 
Mai multe informaţii despre accesul la eveniment sunt disponibile la adresa: www.salonul-calului.ro sau www.equestria.ro.