Tema – o compunere despre prima călătorie cu trenul.

Sursa foto: http://bit.ly/m7wtul

Pui de compunere 1 – Poți să povestești despre o întâmplare hazlie în tren. Dacă te decizi să faci asta vezi puiul de compunere despre o întâmplare ciudată, vei găsi acolo multe idei din care poți să alegi ce te atrage cel mai mult.
Pui de compunere 2 – Ți-e frică de tren. Ai impresia că merge mult prea repede și că oricând poate să deraieze de pe șine, de aceea nu ai călătorit până acum cu acest mijloc de transport.
Te duci într-o excursie și singura modalitate prin care poți ajunge este să iei trenul împreună cu ai tăi colegi. Nu le spui nimic despre frica ta, dar de la primele minute de când ai urcat în tren tremuri de frică.
Un bătrân care observă asta începe să vorbească cu tine și îți spune că și lui îi era frică de tren când era mic dar că i-a trecut odată ce a vorbit cu un controlor care i-a explicat că el își petrece viața în tren și că trenul are un suflet și se bucură mereu când ajunge în locații noi.
Pui de compunere 3 – Personifică trenul sau orice altceva din tren! Imaginează-ți că scaunele prind viață și că începi să vorbești cu ele! Îți povestesc câte persoane au trecut pe acolo, câte persoane s-au așezat pe ele.
Imaginează-ți 5 oameni diverși: un bătrân care abia de se putea mișca, un copil de doar 3 ani care era vesel tot timpul, o fată care iubea să citească, un alt copil care sărea pe scaun tot timpul și o mamă care se gândea la fiul ei plecat din țară. Povestește ce a simțit scaunul când toate aceste personaje s-au așezat pe el.
Pui de compunere 4 – Trenul visului! De ce nu ar exista un tren care să te ducă în lumea visului?!
– Cum arată el?
– Cât costă biletul?
– Care este orarul lui de funcționare?
– Cum ajungi la el?
– În ce vis te duce?
– Cine conduce acest tren?
Spor la scris! 🙂