Tema – Compunere cu titlul “Mireasma florilor de mai”

Sursa foto: http://bit.ly/j7Y3Xu

Pui de compunere 1 – Imaginați-vă că fiecare lună din an oferă o anumită mireasmă pe care o oferă florilor din respectiva lună. Ianuarie de exemplu oferă florilor de apartament, adică cele din ghiveci pentru că afară nu prea avem flori, miros de zăpadă și de frig, februarie vine cu un miros un pic acrișor pentru că se întrezărește soarele, martie vine cu mirosul de mama și de soare și aprilie vine cu un miros dulce, de glume bune. În luna mai oare ce miros au florile?
Pui de compunere 2 – Sunt multe flori care nu înfloresc decât într-o anumită lună. De exemplu, ghioceii vin în martie, iar în luna mai cea mai populară floare este liliacul. Eh, imaginați-vă că s-au încurcat lucrurile și că toate florile se decid să înflorească doar în luna mai. Ce s-ar întâmpla în restul anului fără flori?
Pui de compunere 3 – Nu e tocmai un pui de compunere, ci mai degrabă o trimitere către niște idei mai vechi, mai exact către puii de compuneri despre “Mireasma trandafirului” de unde vă veți mai putea inspira cu încredere.
Spor la scris compuneri frumoase despre flori!