R. are nevoie de idei pentru o compunere care să continue un fragment despre un mânz iubitor de poveşti, care le cere părinţilor săi un Făt Frumos. Compunerea trebuie să cuprindă descrierea lui Făt Frumos din perspectiva mânzului.

Pui de compunere
Iată ce întrebări mi-am pus eu când am citit aceasta temă. Răspunzându-vă şi voi la ele şi poate adăugându-le pe ale voastre, nu veţi avea nicio problemă să vedeţi lumea prin ochii unui mânz…

Ce poveşti cu Făt Frumos i-au spus părinţii mânzului nostru, astfel încât acesta să ajungă să îndrăgească atât de mult acest personaj? Oare i-au spus aceleaşi poveşti pe care le ştim şi noi oamenii, sau variante asemănătoare, dar cu cai? În cazul acesta, dacă Făt Frumos e cal în lumea lor, oare ce călăreşte el când se duce să o salveze pe Ileana Cosânzeana? Sau în lumea cailor, poveştile sunt aceleaşi ca la noi, doar că povestite din punctul de vedere al calului?

Aha! Deci în sensul ăsta vrea mânzul un Făt Frumos… adică:
– îşi doreşte şi el să fie armăsar mare, puternic şi frumos, să poarte un tânăr prinţ în spinare către aventură?
– sau vrea un Făt Frumos mic de jucărie, cu care să se joace în grajd? să crească şi să descopere lumea împreună, înainte de a porni spre vreo Ileană Cosânzeană?
– sau îşi doreşte să cunoască un Făt Frumos al cailor, adică aşa cum F.F. e cel mai frumos, nobil şi bun dintre prinţi, există şi un F.F. al cailor, care îi inspiră pe mânzişori să fie la fel de puri, drepţi şi în căutarea dreptăţii şi a adevărului?

Jucaţi-vă un pic cu variantele de mai sus şi alegeţi-o pe cea în care vă e cel mai uşor să îl descrieţi pe Făt Frumos din perspectiva mânzului.

Spor la scris!