Tema: Cu armele iubirii – compunere axata pe ideea ca “frumusetile acestei lumi trebuie cucerite cu altfel de “arme” decat cele de foc”.

Pui de compunere 1 – Care arme?
Porniti de la premisa ca frumusetile lumii se cuceresc cu armele iubirii… Ganditi-va intai un pic despre ce frumuseti e vorba? Ce vreti sa cuceriti? Ca incearca oamenii in general sa cucereasca cu “arme de foc” si s-ar obtine mai usor cu “armele iubirii”?

Imaginati-va apoi care sunt armele iubirii… Ce simti fata de cineva atunci cand il/o iubesti? Ce faci pentru persoana respectiva? Ii oferi ajutor, sprijin, prietenie, caldura… etc.

In sfarsit, ganditi-va cum ar putea folosi oamenii aceste “arme” pentru a cuceri “frumusetile” de mai sus?

Pui de compunere 2 – Care frumuseti?
Care sunt armele iubirii? In ce fel poate iubirea sa depaseasca obstacole de netrecut? Da, prin prietenie, ajutor, sprijin, dar si prin incredere, speranta etc…. Mai ganditi-va si voi la alte “arme” 🙂

Inchipuiti-va pe voi, inarmati cu toate aceste lucruri datorita iubirii pe care o aveti pentru lume. Ce ati face cu ele? Ce ati incerca sa invingeti? Ca ati incerca sa castigati cu armele iubirii? Ce v-ati dori sa se intample in urma eforturilor voastre? Cum ar arata lumea dupa ce i-ati cuceri voi “frumusetile” cu aceste “arme”?

Pui de compunere 3 – Naratiune
Descrieti un personaj inarmat cu arme ale iubirii ca cele de mai sus. Cine e? Cum arata? De ce porneste intr-o misiune de a cuceri frumusetile lumii, si ce frumuseti isi doreste sa cucereasca? Cum foloseste armele? Impotriva cui sau a ce le foloseste? Ii iese, sau nu? Cum se termina povestea?

Spor la scris!