Tema: compunere cu titlul “Cum a apărut cuvântul?”

Atenție – alege puiul de compunere care se potrivește cu ce ți s-a predat la oră! 🙂

Citește și ceilalți pui de compuneri despre cuvinte pentru mai multă inspirație.

Pui de compunere 1
Cine a inventat cuvintele și de ce? Descrie personajele, nevoia lor de a inventa cuvintele, cum au apărut și s-au răspândit primele cuvinte, de ce a fost important că au apărut cuvintele, imaginează-ți în ce fel a arătat viața de zi cu zi a oamenilor, înainte și după apariția cuvântului.(*)

Pui de compunere 2
Descrie lumea literelor, care trăiau vieți singuratice, până în ziua în care s-au hotărât să se împrietenească și au format grupuri de litere ordonate, adică cuvinte. Imaginează-ți această lume, viața literelor și închipuie-ți de ce ar fi luat o astfel de hotărâre (de a se alia în cuvinte).(*)

Pui de compunere 3
Dacă profesorul tău are simțul umorului, povestește-i cum a apărut în viața ta cuvântul tău preferat. Unde erai? Ce făceai? L-ai auzit sau l-ai citit? De la cine sau de unde? Ce ți-a plăcut la el?

Pui de compunere 4
Dacă profesorul tău chiar are simțul umorului, iar tu ai imaginația în formă, scrie o compunere despre cum a apărut cuvântul în viața ta atunci când ai început să vorbești: primele cuvinte pe care le-ai spus, când, unde și de ce, cui… și așa mai departe 🙂

Spor la scris!

(*) La varianta 1 și 2, poți încheia cu părerea ta: care crezi că a fost primul cuvânt care a apărut?