Mulți au spus că Lacul Văcărești este mai degrabă o mlaștină decât o zonă care merită protejată. Și chiar dacă ar fi așa, asta nu înseamnă că nu merită să facem o plimbare până acolo și să ne bucurăm de ceea ce rar vedem, cu atât mai rar în mijlocul unui oraș mult prea aglomerat și plin de praf.
Zona ocupă nu mai puțin de 180 de hectare și aici trăiesc aproximativ 90 de specii de păsări, dintre care multe sunt protejate, mulți bucureșteni care locuiesc în apropiere vin aici la pescuit săptămână de săptămână, iar când te gândești la faptul că acest loc plin de liniște este chiar în Sectorul 4 al Capitalei, parcă îți vine să dai o fugă până la “Delta Bucureștiului” cu familia, pentru a vedea și altceva în afară de asfalt.
Lacul Văcărești se află între mall-ul Sun Plaza, hotelul Rin și blocurile turn Asmita gardens. Vă las cu un reportaj Pro TV și cu un videoclip, de fapt cu o filmare deasupra Lacului Văcărești, poate vă conving ca mâine sau chiar astăzi după job să faceți o vizită până… în Delta din Sectorul 4.