V-ați prins, nu? Haideți să ridicăm zmeie până la cer și apoi să ne aducem din nou pe pământ și tot așa, până ne plictisim sau până când se lasă seara și așteptăm dimineața să o luăm de la capăt.
Eu recunosc că habar nu aveam despre semnificațiile din spatele unui zmeu. Știați că în Japonia există un întreg festival timp în care toată lumea înalță câte un zmeu, ca semn al rugăciunii către divinitate și drept ofrandă către zei? Sau că în Thailanda evenimentul anual dedicat înălțării unui zmeu semnifică dualitatea dintre omul fizic și cel complex? Ori că în Indonezia un zmeu este considerat mesagerul voinței divine? La noi, în România, zmeul este văzut ca o legătură dintre cei și pământ și în cele mai multe dintre regiuni ridicarea unui zmeu înseamnă începutul verii și al secerișului.
Lăsând însă toate aceste legende și povești despre zmeie deoparte și vă lăsăm cu mai multe modele de făcut zmeie. De fapt… nu lăsăm deoparte legendele, pentru că în PDF-ul cu modele de zmeie găsiți și legendele ceva mai pe larg.
 
Zmeul-Zmeilor si zmeul zmeelor[scribd id=86769125 key=key-pplnzpqao31czo8t2im mode=list] PS: Vi se coace o surpriză legată de înălțat zmeie, dar nu putem da nimic din casă deocamdată!
Surs[ foto: stevendepolo/ Flickr.com.