Destinata copiilor intre 5 si 16 ani, tabara se desfasoara pe parcursul a sase serii de cate o saptamana fiecare, in perioada 19 iunie – 13 august.
Tabara recreeaza pentru copii lumea fermecata a cavalerilor si a castelelor medievale. Imbracati in costume medievale si inconjurati de decoruri specifice epocii, acestia isi vor petrece zilele de tabara familiarizandu-se cu artele si mestesugurile medievale in cadrul unor ateliere tematice. Astfel, vor avea de ales intre Ateliere de tir cu arcul, de spada medievala, de pictura si heraldica, de improvizatie si teatru medieval si de realizare manuala a hartiei.
Toate activitatile taberei sunt concepute ca o oferta educationala unica, destinata dezvoltarii personale a copiilor. Copiii vor avea ocazia sa isi imbogateasca bagajul de cunostinte, sa descopere istoria dincolo de manuale, codul de onoare, valorile si spiritul cavalerismului medieval.
Aspirantii cavaleri si tinerele domnite vor invata despre altruism, despre onestitate si despre solidaritate. Toate atelierele sunt gandite astfel incat sa stimuleze curiozitatea si creativitatea copiilor, sa ii ajute sa socializeze si sa isi dezvolte increderea de sine. Activitatile din ateliere sunt completate cu jocuri si cu drumetii in imprejurimile pitoresti ale taberei. La ceas de seara, copiii vor asculta legende medievale sau vor viziona filme cu specific istoric. In ultima zi de tabara, vor participa la o seara festiva in cadrul careia vor fi investiti cavaleri sau li se va conferi titlul de domnita. La plecarea acasa, vor lua cu ei tolba plina cu amintiri dintr-o saptamana cu totul speciala din copilaria lor, pe care o vor rememora de-a lungul anilor.
Cele sase serii de tabara vor fi gazduite de pensiunile Dor de Moeciu (Moeciu de Sus) si Casa Muntelui (Fundata), ambele situate pe platoul montan ce strabate culoarul Rucar – Bran.
Contact:
www.tabara-medievala.ro
Smaranda Farnoaga – smaranda@medievalpraxis.ro tel. 0725.22.33.96.
Laurentiu Constantin – laurentiu@medievalpraxis.ro   tel. 0725.22.33.94.
Infiintata in anul 2005, agentia Medieval Praxis isi dedica activitatea organizarii de evenimente culturale, propunandu-si sa aduca managementul artistic romanesc la un nou standard de calitate si creativitate. Punctul central al demersului Medieval Praxis il constituie evenimentele dedicate Evului Mediu si muzicii vechi, domeniu pe care agentia il supune cu constanta atentiei publicului printr-o serie de manifestari concertistice, grupate sub semnul Festivalului de Muzica Veche Bucuresti (2006-2010) si al Stagiunii de Muzica Veche Bucuresti. Printre realizarile importante ale agentiei Medieval Praxis se numara, in egala masura, Tabara medievala pentru copii (din 2009), Festivalul si Targul de Arta Medievala Bucuresti, Festivalul Medias – Cetate Medievala, diverse conferinte si evenimente de afaceri.