Un astfel de loc de joacă se află în Paris, se numeşte parcul Belleville şi are un turn şi un pod, pereţi de escaldă din lemn, tot felul de pante din beton sau din lemn, cu diferite grade de dificultate pe care copiii le pot folosi pentru o traversare în stil alpin şi o structură din lemn denumită Mikado. Din vârful structurii pe lângă faptul că părinţii pot vedea tot locul de joacă, au şi o privelişte frumoasă a turnul Eiffel. Efectul de alunecare este limitat datorită podelei din lemn înclinată.
Privindu-l, locul de joacă pare dificil şi derutant, dar în ochii copiilor este unul adecvat dorinţelor lor de căţarare şi descoperire. El poate fi privit ca o zonă de căţărare cu diferite înclinaţii şi grade de dificultate, pentru copii de diferite varste. La coborâre copiii sunt recompensaţi cu un tobogan lung.

Locul de joacă este împărţit în trei, în funcţie de vârsta copilului, începând de la prichindeii de 6 ani. Conceptul acestuia este să-i facă pe copii să vadă până unde pot merge şi să-şi împingă limitele, în felul acesta să devină mai încrezători în ei. Locul de joacă Belleville se vrea un spatiu destinat explorării şi pare să se ridice la aşteptările copiilor in ceea ce priveşte locul de joacă complet.
Locul de joacă Belleville este în formă de barcă, a fost creat de un grup de designeri francezi în 2008, într-un parc de 4.5 hectare de pe dealul Bellville. Pe lângă interesantul loc de joacă, în parc există tot felul de cascade, fântâni şi specii rare de copaci.
Dacă ajungeţi acolo întrebaţi-vă copiii cu ce seamănă structura. Să nu vă miraţi dacă în loc de barcă, veţi primi răspunsuri ca dinozaur sau castel.
Vrem unul asemănător și la noi!!!
Citiți mai multe despre locul de joacă pe baseland.fr.
Surse foto: Baseland.fr.