Mereu am avut o slabiciune pentru vacanta la mare. Sa stau la soare toata ziua, de dimineata pana seara, sub umbrela, sa ascult valurile in timp ce citesc cartile pe care le strang de-a lungul mai multor luni si pe care nu am timp sa le citesc decat in vacanta. Sa beau un cocktail si sa meditez in liniste la toate cate se intampla in viata mea.
Dar trebuia sa pastrez timpul trecut…pentru ca acea perioada s-a incheiat pentru mine de cand am devenit mama unui baietel zburdalnic, si el la fel de indragostit de mare ca si mine. Singurul lucru care ne diferentiaza sunt activitatile pe care ne place sa le facem cat suntem in vacanta la mare. Ce ii place lui sa faca este usor de imaginat: sa alerge pe plaja, prin apa, sa se scufune dupa pietre, scoici, bucati de sticla colorata, slefuite de apa si nisip, sa caute gandacei si vietati marine aduse de valuri, si bineinteles nelipsitele castele de nisip, decorate cu toate comorile gasite de el.
Baietelul meu, desi este la varsta descoperirilor si a independentei, inca are nevoie de prezenta si de participarea mea la multe din distractiile lui, iar mie imi face placere. Cumva intru un contact cu copilul si cu baietoiul din mine si este chiar placut. Dar uneori, aventurile noastre la malul marii duc si la accidentari, pentru ca suntem foarte activi si temerari.
Din fericire, pana acum, nu am avut parte de accidentari grave ci doar din cele obisnuite: taieturi usoare in scoici ascutite, intepaturi de insecte suparate, cazaturi in plina viteza pe pietre si juliturile aferente. Nimic serios, dar si acestea au nevoie de putina atentie si ingrijire ca sa nu strice vacanta. De aceea, atunci cand fac bagajele pentru vacanta, pe langa tonele de haine, accesorii, cosmetice si jucarii, nu uit de trusa medicala de urgenta.
Atunci cand ai copil, nu poti pleca nici in parc fara cateva produse medicale in rucsac, darmite in vacanta la mare. Asa ca am grija sa pun, inainte de toate, produse ce ma ajuta sa tratez micile accidentari: betadina, ser fiziologic, pansamente sterile, unguente antiseptice si bineinteles, nelipsistii plasturi Urgo. Ei ma salveaza din toate situatiile si il protejeaza pe zburdalnicul meu astfel incat sa isi continue aventurile fara nici o grija. Si trebuie sa recunosc ca si eu, ca partener in toate, am nevoie de Urgo uneori. Pentru mare, aleg intotdeauna plasturii rezistenti la apa, pentru a nu reduce teritoriul de joaca.
Acum, ca mama, am invatat sa ma bucur de vacantele la mare asa cum o faceam cand eram copil si asta nu poate decat sa ma avantajeze iar copilul meu este cel mai fericit. Va veni si vremea cand ma voi intoarce la cartile si la cocktailul meu, iar toate aceste aventuri vor deveni amintiri frumoase. Dar pana atunci, aleg sa ma joc impreuna cu baietelul meu, fara nici o grija.