Creativitatea este principalul motor de stimulare al procesului invatarii si dezvoltarii noastre. Ea ne ajuta sa gasim solutii noi la probleme vechi si sa descoperim noi abordari ale situatiilor prin care trecem. Stimularea creativitatii inca de la o varsta frageda ii ajuta pe copii sa creasca armonios, increzatori in fortele proprii si deschisi catre comunicare.
Inca din primele momente de dupa nastere copii pot percepe mediul inconjurator si culorile pe care acesta le contine. Asadar, am putea spune ca suntem insotiti de culoare inca de la prima noastra suflare. Si poate ca din aceasta cauza copiilor le este atat de usor sa se exprime prin intermediul desenelor si al culorilor.
Atunci cand micutul tau se arata interesat sa deseneze, incurajeaza-l sa se exprime liber, fara restrictii. Ca adulti avem tot timpul tendinta de a corecta desenele copiilor din dorinta ca acestea sa respecte cat mai mult realitatea. Dar ne scapa din vedere ca un copil nu deseneaza pentru ca vrea sa reprezinte realitatea noastra de “oameni mari”, ci pentru ca vrea sa ne faca cunostinta cu modul in care percepe el lumea inconjuratoare.
bic-visaArata-ti aprecierea pentru desenele pe care le realizeaza si stimuleaza-l sa iti povesteasca ce reprezinta si care este povestea din spatele lor. Daca la varsta de 3 ani povestea poate fi una destul de simpla, odata cu cresterea spre 4-5 ani vei putea observa cum aceasta devine tot mai complexa si incorporeaza tot mai multe elemente si simboluri.
Ofera-i copilului posibilitatea de a se juca si de a crea cu diverse unelte. In jurul varstei de 2 ani, ofera-i creioane cerate BIC Plastidecor , usor de prins cu degetelele. Poti alege si alte instrumentele de colorat BIC, cu o gama larga de creioane colorate si markere de colorat, potrivite pentru fiecare varsta.
Pentru a colora singur, fixeaza-i plansa de colorat de masa, folosind o banda adeziva. In acest fel hartia va ramana la locul ei in timp ce el isi exerseaza talentul la colorat. Daca iti faci griji pentru hainele lui, sa nu le murdareasca, poti sa il imbraci intr-un tricou vechi pe care sa il pastrati special pentru orele de desen sau sa optezi pentru markerele de colorat lavabile BIC Visa, care se spala cu usurinta atat de pe piele cat si de pe haine. In plus, acestea nu se usuca atunci cand sunt lasate fara capac pana la 3 luni.
Ca o scurta concluzie, indreapta-ti atentia catre inclinatiile copilului, ajuta construirea increderii de sine, fa din desen un lucru minunat si distractiv, dar mai ales sa nu-i spui niciodata ca nu deseneaza frumos sau ca tu nu poti desena. Desenenand impreuna veti intari nu doar legatura dintre voi, dar il veti sprijini si in a se exprima fara retineri.