Pentru cei care aveti drum prin zona Rasnov, va recomandam sa petreceti cateva ore in Dino Parc Rasnov.
Primul motiv este evident: intalnirea cu dinozaurii care par chiar foarte reali, fiind realizati din fibra de sticla si rasini speciale, mari in ochii unor copii, insa nici noi, adultii, nu am ramas mai putin impresionati. Sunt 50 de dinozauri amplasati de-a lungul unui traseu cu “sens unic”, drumul purtandu-va printre copaci prin frunzisul carora zaresti dinozaurii, mai mici sau mai mari.
Dino Parc ocupa o bucata buna din acel versant de munte, iar traseul presupune urcari si coborari, usor de facut chiar si de catre cei mai mici, insa suficient de inclinat cat sa le dea senzatia de efort si reusita.
Ne-a placut faptul ca dinozaurii sunt expusi ca intr-un muzeu in aer liber si asezarea lor este suficient de dinamica astfel incat sa iti trezeasca curiozitatea de a-i cauta printre copaci. Este o adevarata “vanatoare” de dinozauri. Mentionam ca nici un dinozaur nu a fost “ranit” in timpul vanatorii…
In plus, jocurile de lumini si sunete va vor purta intr-o alta lume de mult disparuta. Fiecare dinozaur are cate un panou cu informatii despre perioada in care a trait, cu cate sute de ani in urma au disparut si alte date interesante care va vor scoate din incurcatura in fata intrebarilor venite in avalansa de la cei mici.
Un alt punct de atractie este vulcanul artificial care imita un cutremur de pamant si apoi o eruptie. Copiii au fost incantati de fumul care a rezultat si au asteptat rabdatori pana la urmatoarea eruptie, una singura nefiind suficienta pentru a le astampara curiozitatea.
Noile atractii ale parcului garanteaza distractia tuturor:

  • Dinozaurii animatronici, care au senzori de proximitate iar in momentul in care vizitatorii se apropie incep sa se miste si sa scoata sunete.
  •  Un nou traseu de tiroliana, mult mai mare, a fost instalat pentru doritorii de senzatii tari.
  • Camera cu lasere in care copiii se vor simti ca niste mici spioni trebuind sa parcurga un traseu fara sa atinga razele laser si Cinematograf 9D.
  • Expozitii unicat. In ultimul an, Dino Parc Rasnov a organizat 3 expozitii stiintifice unicat in cadrul carora a pus gratuit la dispoziția vizitatorilor scheletul Balaurului Bondoc (singurul de acest fel din lume), scheletul aproape intact al unui mastodont (singurul complet in proportie de 85% din lume) si o expozitie de roci si fosile inedite descoperite in zona muntilor Carpati.
  • Petreceri pentru copii cu tematica Dino in interiorul unei casute din arbori special amenajata.

Dupa traseul printre dinozauri, a sosit si momentul de liniste pentru noi, parintii, in timp ce copiii si-au gasit de lucru in atelierele amenajate in casutele din copaci. Puteti incerca si tiroliana daca sunteti amatori de aventuri si daca mai aveti energie dupa terminare traseului.
dinoparc2
In concluzie, Dino Parc Rasnov ofera tot ce ai nevoie pentru o excursie altfel, in care copiii invata lucruri noi si traiesc o aventura printre dinozauri uriasi, mergand in zona de educatie si stiinta cu expozitii temporare interesante. De aceea, poti vizita de mai multe ori parcul, gasind mereu ceva nou de aflat si vazut.
Cum vacanta de vara este in toi, sunteti asteptati, in perioada iulie – august, sa treceti pragul intrarii strajuite de un dinozaur urias ce va intampina prietenos. Si nu ratati zona „Best selfie”!