Petrecerile sunt un prilej de distracție, de a ne simți bine, însă totodată sunt și un catwalk personal, un podium pe care ne putem afișa ținutele pregătite de atât de mult timp. 

Așa se întâmplă și în cazul petrecerilor de Crăciun, devenite emblematice pentru ținutele care trebuie să fie cu adevărat deosebite. Dacă la petrecerile de Revelion strălucirea și opulența sunt ”la ele acasă”, în cazul petrecerilor de Crăciun ținutele sunt mai permisive. 

Dacă încă nu ai decis ce să porți, iată cum să arăți fabulos de Crăciun, mai ales dacă alegi să petreci seara la restaurant.

Fuste scurte, rochii și cămăși și cizme înalte

Ce poate fi mai frumos și jucăuș decât combinația de cizme cu toc și rochițe scurte, inspirate din tematica Crăciunului? Paleta vestimentară este diversă, așa că poți alege după bunul plac. 

Reține că pentru petrecerea de Crăciun cizmele cu toc înalt reprezintă una dintre cele mai bune alegeri și că rochiile nu trebuie să fie neapărat mulate și sexi. Poți alege un pulover lung, în culori deschise, sau rochii vaporoase cât mai comode. Firește, poți folosi imprimeuri de Crăciun sau chiar culorile specifice, însă acest lucru depinde foarte mult și de stilul tău personal. Nu uita să adaugi ciorapi luni, eleganți sau colanți, de preferat la culoarea piciorului sau a cizmelor alese. 

Nu uita că și cizmele sunt disponibile în mai multe modele, așa că poți să creezi o ținută minunată în funcție de propriile preferințe. Alege cizme stiletto sau cu vârf rotund, cizme cu platformă sau orice alt tip de cizme, din materiale diferite și culori ieșite din comun.

Pantofi stiletto chiar dacă e frig

Deși iarna nu este sezonul pantofilor, poți face totuși o excepție pentru o petrecere de Crăciun, la restaurant. Este important să alegi pantofi stiletto, deoarece sunt potriviți pentru o ieșire de gală la restaurant. Evită pantofii decupați, deoarece îți poate fi frig, sau chiar îți pot aluneca picioarele, așa că optează pentru o ținută elegantă în seara de Crăciun. 

Pantofii stiletto impun o vestimentație fină, așa că va trebui să fii atentă și la accesoriile folosite, ca să nu fii nici prea elegantă, dar nici să nu ai o ținută sărăcăcioasă în detalii. În general în stilul clasic totul se reduce la echilibru și bun gust, cu limite vizuale stabilite la nu mai mult de două obiecte din aceeași culoare sau nuanță. 

Botine elegante și palton

O altă imagine idilică pentru o seară de Crăciun la restaurant ți-o pot oferi botinele. Indiferent de materialul lor, botinele sunt articole de încălțăminte potrivite pentru ținutele elegante. Deși vizual ele scurtează piciorul, există diferite trucuri care să te ajute să elimini acest inconvenient. O rochie scurtă, un palton deschis (culoarea untului, bej, sau chiar cărămiziu), cămașa elegantă (albă) și fusta creion, toate acestea contribuie la o imagine de ansamblu perfectă. Nu uita poșeta, elegantă și în tonuri neutre de culoare, care va completa ținuta festivă. 

În general Crăciunul la restaurant ne indică faptul că măcar pentru o seară putem renunța la jeanși și colanți, la trening și alte elemente smart casual, pentru a ne îndrepta atenția către ținutele mai elegante. Pentru unii este o ieșire din zona de confort, iar pentru alții este exact tiparul vestimentar normal. 

Nici nu contează prea mult, deoarece o seară de Crăciun la restaurant merită toate eforturile și toate pregătirile, mai ales acum, în contextul actual, în care fiecare ieșire este o adevărată gură de aer.