chinezu
Surle și trâmbițe… l-am “pus la zid” pe Chinezu și am scos de la el tot ce face cu ai lui doi copii. Unde se distrează cu cei mici, care sunt activitățile pe care le fac împreună, ce cursuri preferă picii și multe altele, mai exact tot ce mișcă și ce nu mișcă în UrbanFamilia chinezească.
Știu că vreți să aflați ce povestește Chinezu, așa că vă las cu răspunsurile lui la întrebările noastre. 🙂

 • Spune-ne într-o frază, maxim 2, câteva cuvinte despre tine.

“Sunt blogger și antreprenor. Așa ar trebuie să încep, adică să mă dau mare. Dar nu, nu asta e cel mai important, ci că sunt tată și soț. Apoi restul. La mare depărtare restul 🙂 ”

 • Spune-ne în 2-3 fraze, câteva cuvinte despre tine ca părinte.

“Am doi pitici. Mara mea ce minunată, de 6 ani. Și Alecu meu cel drag, de 11 ani și jumătate. Și sunt fenomenal de mândru de ei. Pot zice, când mă uit la ei, că am făcut și eu ceva în viața asta :)) ”

Mara Alex si Luna

 • Cât timp petreci cu kinderii tăi în timpul săptămânii și cât în weekenduri?

“În timpul săptămânii încerc să fiu cu ei după ora 18.00. Dar uneori, cum sunt șef pe programul meu, las totul, mă duc și o iau pe Mara de la grădi și stăm împreună 🙂 Iar în weekend regula este că stăm împreună. Cum e și firesc, de altfel 🙂 ”

“Glumim mult, ne tachinăm, îi pregătesc pentru viață, în modul ăsta, deși ei nu își dau seama :)) Mai sunt și jocuri (dar aici mai mult doamna mea e șefă :D), dar povestitul e cel mai important. Mulți părinți nu își dau seama că a povesti cu copiii lor este cel mai mare cadou pe care îl pot oferi zi de zi :)”

 • Cum îți petreci timpul in casa?

“Alecu e cu calculatorul și mai schimbăm, din când în când, câte niște păreri pe tema asta. Adică îmi zice el ce am de făcut :)) Mara e cu Monopoly, Roata norocului, Dame și multe, multe puzzleuri. Eu stau mai prost la capitolul jocuri, așa că o las pe doamna sufletului meu să preia initiațiva 😀 “

 • Ce faceți când mergeti afară?

“Parcul Kisselef e cel mai aproape de noi. Și e chiar ok. Uite, spre exemplu, acum este și un patinoar acolo. Iar când e cald sunt locuri de joacă, poți închiria biciclete, e chiar ok. Și e curat, pe alocuri chiar foarte curat :)) Ieșim cu rolele și cu bicicleta. Adică piticii, că io încă nu mă risc 😀 Am un genunchi cu probleme și trebe să mi le rezolv întâi (da, știu, scuza este jenantă, dar nu mai puțin adevărată :D) ”

 • Unde iesi cu kinderii pe perioada iernii sau atunci când este urât afară?

“Ieșim din când în când la film. Ei aleg filmul, firește 🙂 Și apoi mai intrăm prin librării, ne mai uităm la cărți, la DVDuri, la CDuri, comentăm pe marginea lor (adică facem mișto, în special eu cu Alecu :D). Dar de obicei stăm acasă. Un film, o poveste, o discuție, de astea 🙂 ”

 • Mergeți la evenimente pentru kinderi? De unde știi sau te informezi despre desfășurarea lor?

“Aflu de astfel de evenimente pe mail. Le spun piticilor despre ele și ei decid dacă mergem sau nu 🙂 ”

 • Ce aptitudini încerci să dezvolți kinderului tău?

“Mara face balet și pian. Ambele au fost alegerea ei. La pian nu prea îi place (doamna nu-i place, mai precis :D), dar la balet se simte minunat 🙂 Alecu face actorie. Și face ca lumea. Pe 24 februarie are premiera la Teatrul Odeon, cu Micul Prinț, regia Carmen Vidu. Am niste artiști în casă, ce să mai povestim :)) ”

“Nu prea concept concediile fără pitici, zău. Poate, când o să fim pensionari ferice :)), o să merg doar eu cu doamna mea undeva. Dar până atunci, cu piticii e frumos. Mă rog, până mai vor ei :)) Cel mai bine ne-am simțit în Tenerife, vara trecută. Copiii încă mai vorbesc despre ce au vazut acolo și ce am făcut 🙂 ”

 • Ce faci când trebuie să te întâlnești cu amici care nu au kinderi?

“Când am amici care nu au copii, nu prea îmi fac eu programul dupa ei, ci invers 🙂 Adică serios dacă e vreo întâlnire în lumea asta atât de epocală încât să îți plasezi copiii și să mergi neapărat la întâlnire fără ei :)) Dar lucrurile astea se rezolvă de obicei natural, fără vărsare de sânge :)) ”

 • Cum ai făcut trecerea de la grupul de prieteni de dinainte de a avea kinderi, la cea cu care îeși acum având kinderi?

“A fost o schimbare de stil de viață, asta e clar. După ce l-am avut pe Alecu, s-a terminat cu telefonul primit acum și în 15 minute să ieșim la bere :)) Am început să ne programăm mai serios viața, să știm mai din timp ce avem de făcut. Dar te obișnuiești. Mai ales că pe lângă a avea un copil toate celelalte sunt simpatice, dar atât 🙂 ”

“Îmi arată ei jocuri pe calculator. Și fac mișto de mine că nu le înțeleg :)) Dar cam atât. Alecu se pricepe, mai nou, mai bine decât mine la ce înseamnă socializarea pe internet și îmi mai arată și mie. Iar Mara abia acum se prinde ce și cum 🙂 ”

“Aș comite o mare nedreptate să aleg doar una singură :)) Așa că recomand cititorilor UrbanKid.ro să intre în secțiunea specială de pe Chinezu.eu :)”

 • Ce părere ai despre siteurile mari/cunoscute despre parenting din .ro?

“Nu prea le urmăresc, recunosc. Îmi mai dă doamna mea niște linkuri din când în când, căci ea le urmărește, și în rest mai citesc niște cărți despre educația copiiilor. Aud însă multă lume care le urmărește, ba care chiar se ceartă pe acolo cu alți părinți :)) În fine, nu prea urmăresc 🙂 Excepție face UrbanKid.ro, căci la ce simpatici sunteți, normal că vă am în reader :)) ”

 • Ai cumpărat pe internet jucării sau alte produse pentru kinderi?

“Am cumpărat de foarte puține ori și doar când nu le-am găsit în magazinele normale, ca să zic așa. În ceea ce privește jucăriile, sunt un dinozaur, îmi place să le cumpar eu, să le aleg eu the old fashion way 🙂 ”

 • Cum ar arăta siteul de parenting care să te ajute pe tine ca părinte atunci când dorești să afli lucruri noi și pozitive pentru kinderii tăi?

“La cum cunosc eu unii părinti (e o specie aparte, zău…), cred că cel mai bun ar fi un site care să nu mai dea verdicte (gen nu mai lasați copiii la televizor!!!! – cu multe semne de exclamare, firește), ci să prezinte părțile rele și părțile bune. Deși, dacă stau să mă gândesc, părinții ăia de care zic eu oricum știu ei tot, nu mai au nevoie de sfaturi și alte alea. Așa că retrag ce am zis. Și zic pas la întrebarea asta 🙂 ”

 • Care ar fi sfatul tău pentru ceilalți părinți când vine vorba de petrecut timpul liber cu kinderii lor?

“Cel mai bun sfat din lume este unul foarte simplu: să petreacă timp cu ei. Să povestească, să glumească, să râdă cu ei. Atât. Restul va veni de la sine 🙂 ”

Și la final, Chinezu a spus și ce crede el despre noi. Nu ne lăudăm, cel puțin nu ne lăudăm noi, ci o face el 😀

“Măi, ce să mai zic de voi… Mi-ați intrat la suflet, ați știut voi pe ce butoane să apăsați la mine, un tată fericit care o arde și prin online 🙂 Între noi fie vorba, sunteți unul din cele mai simpatice branduri din onlineul de pe la noi 🙂

Noi îi mulțumim mult lui Chinezu, vă mulțumim mult și vouă și vă promitem că vom reveni cât de curând cu alt UrbanPărinte 2.0 “chestionat” ca la carte!
Dacă vreți să mai citiți și celelalte interviuri UrbanKid.ro (și noi sperăm din tot sufletul să mai vreți) avem secțiunea cu interviuri care vă așteaptă nerăbdătoare click-urile. 🙂