_IMG1450
Nu știu să spun exact ce mi-a plăcut mereu la ea. Că e minionă, că are ochii aceia superbi care-ți pătrund în suflet, că emană poftă de viață sau că e simpatică atunci când stâlcește unele cuvinte în română? “Cântece de Crăciun pentru cei mici și cei mari” e primul album al ei pe care îl cumpăr. Și “Trichi trichi” e vinovată pentru asta.Ascultând însă albumul, am descoperit alte cântece care mi-au devenit foarte dragi, în timp ce “Trichi Trichi” e melodia preferată a lui Rareș. La 17 luni ale lui dansează frenetic atunci când o aude. Noi, cei mari, am tocit însă “Zamba de Crăciun”, care are versuri superbe.
Într-o seară i-am scris Analiei Selis. Am vrut neapărat să știe cât de mult ne place albumul ei. Am lăsat mesajul să plece undeva în eter, nu așteptam răspuns. Dar l-am primit. Și a fost unul foarte cald. Apoi am întrebat-o dacă ar vrea să-i dea interviu unei mămici, mie. Și îi mulțumesc pentru că a acceptat. Iată-l:
Crina Ivan: Ce înseamnă pentru tine albumul “Cântece de Crăciun”, mai ales că a venit într-un moment foarte special?
Analia Selis: “Cântece de Crăciun pentru cei mici și cei mari” este o mândrie. Primul meu album de Crăciun și primul meu album scris în proporție de 95% în limba română. Este o dovadă de respect pentru publicul meu la care, de mult, mi-am dorit să ajung în limba română……și cele mai frumoase dorințe ale mele pentru toți cei care ascultă CD-ul în acest moment.
Crina Ivan:  Trebuie să spun că versurile sunt deosebit de frumoase. Cum a fost să le scrii, având în vedere că nu ești o vorbitoare nativă de limba română?
Analia Selis: Cântecele pe care le scriu nu sunt forțate, de obicei ajung la mine, vin la un moment dat, nu știu de ce. Din partea mea a fost doar o mare dorință de a face acest album, dorință care a apărut anul trecut, în luna decembrie. De atunci, și gândurile mele și sufletul meu au fost pregătiți tot timpul pentru momentul în care au venit fiecare dintre cântecele scrise pentru acest album.
Crina Ivan: Ce i-ai spune unui copil despre album?
Analia Selis: Ce le-am spus și până acum tuturor celor care au obținut acest album: este scris și pentru ei și sper să le placă.
Crina Ivan: Cui i-ai dedica “Zamba de Crăciun”?
Analia Selis: Publicului meu, soțului meu Răzvan, familiei mele, nepoatelor mele, tuturor celor care, de fiecare dată când mă uit în ochi lor îmi dau forța să trăiesc fericită.

Crina Ivan: Povestește puțin despre videoclipul “Trichi Trichi”.
Analia Selis: “Trichi trichi” a fost filmat în atelierul de păpuși al Anei Ponta, ea face marionete și păpuși. Am găsit povestea asta pentu că era greu de povestit prin imagine ce povestesc în videoclip. Așa că prin rumegușul atelierului și povestea cu păpușa care îmi apare în somn în timp ce eu construiesc păpuși am împăcat povestea, idea de Crăciun, căldura, jucăriile, rumegușul. Merită văzut. Este produs de TVR Internațional și TVR 2.
Crina Ivan: Unde și când pot veni părinții cu prichindeii lor să te întâlnească?
Analia Selis: Pe data de 18 cântăm în Craiova, la filarmonica “Oltenia”, pe 19 vom fi în Parcul Cișmigiu, pe 26 în Parcul Herăstrău și pe 31 la Hard Rock Café, ultimele 3 concerte fiind în București.
Crina Ivan: I-ai scris lui Moș Crăciun? Ce ai pus pe listă?
Analia Selis: Pace, sănătate, umanitate și un 2010 fără criză.
Puteți citi mai multe despre Analia Selis pe www.analiaselis.com. Știați că are diplomă în Educație muzicală pentru copii?
[nggallery id=20]