mothercare
Brandul Mothercare îti propune produse pentru viitoarele mămici şi pentru copii de la 0 la 8 ani: haine, jucării, cărucioare, scaune auto şi mobilier. Am vizitat şi eu magazinul Mothercare din Dorobanţi (cel mai mare din Bucureşti) şi m-am convins, dar le-am găsit şi câteva hibe.
Ce găsim în magazinele Mothercare
La Mothercare găsim haine pentru viitoarele mămici şi pentru copii, iar cele pentru micuţi sunt realizate pe categorii de vârsta 0-36 luni şi 1 ½ – 8 ani. Hăinuţele, realizate de designeri, sunt prezentate în colecţii, iar acest lucru te ajută la accesorizarea în ton (pantof-dres-eşarfă-accesorii de păr).
La fetiţe mi-a plăcut să găsesc rochiţe (205 lei) şi accesorii de ocazie (balerini 105 lei) de bun gust.
Câteva preţuri la hainele din Mothercare

 • pijamale de băieti (3 – 6 luni) 109 – 139 lei
 • set de 7 body-uri cu mânecă scurtă – 145 lei
 • botoşei de pluş cu Minnie sau Mickey Mouse (până la 6 luni) – 55 lei
 • cizmuliţe – 89 lei
 • 5 perechi de şosete – 52 lei
 • mocasini băieţi (până la 9 luni) – 69 lei
 • pantaloni băieţi (12 – 18 luni) – 105 lei

mothercare (2)
Mobilier, cărucioare, scaune auto şi accesorii
La categoria mobilier poţi găsi patuţuri de lemn şi paturi de călătorie (290 lei), dulapuri şi mese de înfăşat. Mi-a atras atenţia pătuţul cu personaje din Disney, cum ar fi cel denumit Humphrey’s Corner (1990 lei), cu suport de saltea reglabil, în functie de vârsta copilului (între 3 şi 6 ani devine pat de junior). În plus, există coşuri de bebe şi paturi de la 0 la 6 luni.
Lenjeria de pat şi articolele de baie sunt prezente şi ele în colecţii, în culori ca bleu, roz, crem şi galben.
Pilotele variază la preţ între 269 şi 389 lei, prosoapele cu glugă, set de 2 bucăţi, sunt 89 lei, un set de două cearceafuri este 135 lei, iar o păturică este 52 lei.
Pe lângă toate acestea găsesti cărucioare, de la cărucioarele sport (care se strâng tip umbrela) la 299 lei până la cele 3 în 1 la 1990 lei ( modelul de lux care are coş bebe şi scaun auto inclus). Un cărucior 2 în 1 high tech este modelul Spin de la Mothercare (2350 lei) care se roteţte 360 grade şi te ajută să întorci căruciorul cu faţa la tine, rapid şi uşor, fără să detaşezi scaunul de cadrul căruciorului. Am fost uimită să văd cât de repede se dezasamblează căruciorul, care la o primă vedere, cu atâtea butoane şi clape părea destul de greu de desfăcut.
La scaunele de maşina, mi-a atras atenţia modelul Axiss, care se roteşte 90 de grade stânga, dreapta, astfel încăt să poţi întoarce copilul către tine în timp ce îi prinzi centurile sau în timpul mersului.

Jucării Mothercare şi ELC (early learning center)
Jucăriile sunt segmentate pe departemente ca Baby & Toddler, Puzzle & Games, Arts & Crafts, Action & Adventure. Majoritatea jucăriilor sunt din plastic, dar există şi câteva jucării din lemn şi cele pentru nou născuţi cu diferite texturi.
– O jucărie foarte populară este orga cu lumini, microfon şi functie de înregistrare, (325 lei) care stimulează simţurile şi dezvoltă imaginaţia celor mici.
– Tot la jucării puteţi găsi şi diverse costumaţii pentru fetiţe, când am fost eu erau costumaşe de albinuţă (125 lei), de balerină şi Minnie.
Urmăriţi şi jucăriile cu steluţă Star Buy, prin care, dacă cumpăraţi un produs puteţi achizitiona accesorii complementare jucăriei la jumătate de preţ sau chiar să le aveţi gratuit.
Pe majoritatea jucăriilor există pictograme care indică abilităţile pe care le dezvoltă la copil, fie că e vorba de stimularea simţurilor, dezvoltarea imaginaţiei, socializare, rezolvarea problemelor, dezvoltare fizică sau câştigarea încrederii în sine.
În fiecare săptămână, în ziua de miercuri, în magazinul Mothercare, de la 6 la 7, există o oră de Play Time, unde copiii sunt invitaţi să se joace pe o temă propusă de coordonatorul orei de joacă.
În magazin se găsesc cataloage cu mult mai multe produse deci dacă vă îndrăgostiţi de un anumit, produs cei de la Mohtercare îl pot comanda.
Puncte slabe Mothercare

 • Preţurile sunt mărişoare, dar asta şi pentru că în primul rând plăteşti brandul şi doi, sunt produse de calitate, care chiar îşi merită banii.
 • Nu mi-a plăcut faptul că nu au site românesc, cred că le-ar fi venit şi mai mult în ajutor părinţilor şi nici pagina de Facebook Mothercare Romania, prin care să interacţioneze şi să ofere diverse informatii potenţiailor clienţi.
 • La aşa un brand mare, mă aşteptam să găsesc şi o linie de produse de îngrijire bio sau hăinuţe organice, însă nu am găsit astfel de produse.
 • Un ultim minus, din punctul meu de vedere, este că magazinele Mothercare nu sunt prezente la târgurile pentru copii.

Unde găsim magazinele Mothercare

Mothercare Dorobanţi
str.Av Radu Beller nr 5-7,(zona Dorobanţi-Floreasca), sector 1, Bucureşti
Orar: L-V 9.00-21.00,S 9.00-20.00, D 9.00-18.00
Mothercare Plaza Mall
Bulevardul Timişoara nr. 26 (zona Militari- Drumul Taberei), Sector 6, Bucureşti
Orar: L-D 10.00-22.00
tel.021 317.47.05
Mothercare AFI Palace Cotroceni Park Mallsss
Strada General Vasile Milea nr. 4
Orar: L-J 10.00-22.00, V-D 10.00-23.30
Mothercare Bucureşti Mall
Calea Vitan nr. 55-59 (zona Vitan), Sector 3, Bucureşti
Orar: L-D 10.00-22.00
tel.021 327.47.81
Mothercare Complexul Comercial Feeria
Soseaua Bucureşti-Ploieşti nr 44 A (zona Băneasa) , Sector 1, Bucureşti
Orar: L-D 10-22.00
tel.021 315.01.50
Mothercare City Park Mall Constanţa
Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 116C
tel.0241 82.51.47
Tocmai ai citit un post scris de un Guest Author.
Și tu poți publica pe UrbanKid.ro.
Mihaela GheataGuest Author: Mihaela Gheață
Am rude cu mici kinderi, prieteni cu puiuți de om și, la un moment dat, voi vrea și eu să fiu mămica unui bebe ștrumf. Până atunci, mă documentez și vă informez și pe voi despre locuri de joacă pentru copii, magazine, vacanțe și alte lucruri legate de copiii urbani

Sursă foto: Mihaela Gheață.
[nggallery id=101]