Pentru joaca lungă în zăpadă, adică pentru momentele în care se lasă cu oameni de zăpadă și bulgăreală, e musai să avem încălțări speciale, pentru a nu răci, iar cizmele de cauciuc dublate cu neopren pot fi alegerea perfectă. Bine… ele sunt numai bune și pe timp de ploaie, pentru că materialul nu permite niciun strop de apă să ajungă la piciorușe.

Care-i faza cu neoprenul?

Neoprenul este cunoscut ca fiind un material care menține constantă temperatura corpului, chiar și atunci când afară sunt temperaturi cu minus înainte sau avem parte de o umiditate ridicată. Mai mult decât atât, materialul este și foarte flexibil, deci nu se pune problema ca cel mic să nu-și poată mișca piciorul în voie. Tocmai de aceea, toate costumele de scafandru sunt fabricate din neopren – pentru a menține temperatura constantă, chiar dacă vorbim despre scufundări la adâncimi mari și pentru că permite orice mișcare, fără ca cel îmbrăcat în acest costum să depună un efort ridicat.

Despre cizmele buclucașe

Cizmele despre care vă povestim astăzi sunt unele Lorenz, realizate de producătorul suedez, Vincent Shoes. Ele sunt disponibile în două culori: roșu și albastru, iar mărimile pornesc de la 20 și ajung la 30.
Interesant de știut este că cizmele nu au “margini” întrucât cauciucul este unul turnat, iar asta înseamnă că ele nu se vor dezlipi niciodată, deci pot fi folosite până când piciorul copilului crește, iar apoi pot fi oferite cadou pentru a ține de cald și altor piciorușe.
În partea superioară cizmele au un șiret pentru a fi fixate cât mai bine pe picior, iar talpa are striații, pentru a evita alunecarea pe gheață sau zăpadă.
Eu una sunt destul de sceptică atunci când îmi comand încălțăminte online. Asta pentru că mi-e teamă ca mărimea să nu se potrivească. Caut de obicei nu tabele cu mărimi, ci tabele cu lungimea tălpii și mărimea respectivă. Asta se întâmplă și la cizmele Lorenz. Există un tabel separat de unde aflăm lungimea tălpii în centimetri pentru fiecare măsură. Recomandarea producătorului este să se aleagă un număr mai mic (atenție, NU mai mare) față de măsura purtată de copil în mod uzual.

Reduceri vesele de la Pantofiorii Veseli

Așa cum v-am obișnuit (sper) de fiecare dată când povestim despre lucrușoare faine și utile avem și o reducere pentru voi. Prietenii de la Pantofiori Veseli oferă o reducere de 5% din preț la colecția de iarnă. Musai însă de reținut: atunci când faceți comanda menționați NeoprenUrbanKid – pentru a beneficia de ofertă.