Nu vreau să vă descriu aici ce sentimente mă încearcă de fiecare dată când trec pragul magazinului Casa Retro. Deşi este foarte micuţ, plin până la refuz cu jucării şi tot felul de lucruri poţi să stai şi trei zile acolo şi n-o să te plictiseşti. Instrumente muzicale de tot felul, puzzle-uri pentru toate vârstele, jucării de sortat nenumărate, păpuşele şi figurine, popice şi cuburi de construit, magneţi de frigider şi jucării de împins sau tras, jocuri inteligente şi culori pentru pictat orice, tot ce-ţi trebuie pentru o petrecere în materie de decorat, cartoane şi cărţi…eh, şi câte-or mai fi, sunt multe de descoperit.
Urbankid.ro a făcut câteva achiziţii de aici. Marea majoritate a jucăriilor sunt din lemn, vopsite cu vopseluri pe bază de apă şi care nu sunt toxice pentru copii. Sunt educative şi au o durată de viaţă mai mare. Spre exemplu jocul cu ferma de animale are animale domestice, un pom fructifer şi un fermier. La început copilul o să simtă textura şi o să guste culorile 🙂 Figurinele sunt uşor de manevrat, subţiri şi foarte frumos finisate. Apoi o să învăţam sau o să recunoaştem animalele, ce sunete scot, ce rol au ele şi de aici o să tot inventăm poveşti. Jocul are şi variante cu animale din pădure sau cu soldăţei şi costă 20 de lei.
Casa Retro are şi magazin online în care poţi să cotrobăi nestingerit sau poţi să mergi la faţa locului şi oricine de acolo te poate ajuta dacă ceri sfatul.
Recomandare: nu mergeţi cu copilul acolo decât dacă este foarte mic şi nu ştie ce e aia jucărie sau este deja mare şi mult prea cuminte ca să nu dea iama în toate jucăriile de acolo (există aşa ceva? 🙂 )
Tot la ei puteţi să răsfoiţi revista Asociaţiei Părinţilor din Bucureşti : Joacă-te isteţ!