Ramayana Cafe
Ramayana Café este o ceainărie/cafenea care ne introduce în ambianța orientală atât de relaxantă după o zi încărcată. Ce ne-a plăcut nouă încă din prima clipă este faptul că nu există scaune, ci doar canapele cu pernițe multe și colorate care vor atrage privirea celor mici si tabureți pufoși pe care se pot odihni micuții, în timp ce au în fața un ceai bun sau o ciocolată caldă cu o prăjitură home made. Muzica este liniștită și niciodată prea tare pentru a nu putea avea o conversație cu prietenele, în timp ce micuții se joacă sau, de ce nu, să gasiți un joc educativ de care să vă bucurați împreună.
Cum ajungem
Prima dată când am ajuns în Ramayana Café mi-au trebuit câteva minute să-mi dau seama care este exact localul, cu toate că eram practic chiar în fața lui. Ceainăria/ cafenea este situată pe strada Baldovin Pârcălabul nr. 11, mai exact pe lângă Gara de Nord și dacă nu ai idee că în căsuța colorată vei avea parte de o experiență orientală atât de unică, ai trece pe lângă ea fără măcar să o observi. Încă de la intrare vei păși  parcă într-o lume de poveste în care cei mici cu sigurață vor dori să revină.
Localul este format din mai multe încăperi: de la intrare în dreapta este salonul roșu și în stânga sunt saloanele verde și mov. Salonul roșu are 30 de locuri, iar celelalte două câte 20, iar chelnerițele sunt mereu îmbrăcate în stil oriental, pentru a exista niciun detaliu care să nu fie în stil… oriental.
Vestea proastă este că în local se poate fuma… așa că singura modalitate prin care putem să ne ducem acolo cu cei mici este să închiriem sau să rezervăm un salon întreg. Dar cum un salon înseamnă 20 de locuri, dacă strângem câteva prietene deja locurile sunt ocupate, iar copiii sunt gata de party într-un loc inedit. În plus, cei mici pot să se joace în voie printre măsuțele joase și colorate.
Dacă tot vorbeam de party și evenimente frumoase, poate ar fi bine să aflați că pe 29 octombrie, cu ocazia împlinirii a doi ani de la deschiderea localului, Ramayana Café ne așteaptă cu muzică specială. Așadar, în cazul în care nu aveți alte planuri și vreți să experimentați ceva deosebit grăbiți-vă să faceți o rezervare.
Ce mâncăm și ce bem bun?
Vă spuneam de la început că Ramayana este o recomandare de “vreme rea”, așa că prima alegere este desigur ceaiul. Și nu o să fie deloc ușor să alegeți care este ceaiul pe care îl vreți, pentru că meniul are cel puțin patru pagini pline cu diverse sortimente. Și copiii o să-l iubească, mai ales că fiercare “licoare magică” vine cu fursecuri și bezele care să îi îndulcească puțin. Dacă micile dulciuri nu sunt de ajuns pentru cei mici ori pentru mămici și este ora mesei, la Ramayana există mereu câteva ceva bun pentru oricine.
Prețurile nu sunt nici prea mari, nici prea mici. Un ceai din care se pot bea cel puțin două cești costă aproximativ 15 lei, iar o ciocolată caldă 11.
La final vă mai spunem doar că nu trebuie să ratați Ramayana Café, măcar pentru simplul fapt că un ceai bun de “vreme rea” cu mămicile și piticii lor este genial.


Voi ați fost la Ramayana Café? Ce ați băut/mâncat bun?
Later edit: Cei de la Ramayana ne-au asigurat că prichindeii noștri vor sta departe de fum atunci când le vom face o vizită, pentru că au spații special amenajate pentru cei care nu fumează!
Contact:
Ramayana Café are și website, pe care îl puteți accesa aici. Dacă aveți cont de Facebook, cafeneaua/ceainărie este prezentă și acolo (click aici).

Ramayana Café
Strada Baldovin Pârcălabul nr. 11
Rezervări- 021-317.16.81 / 0788 595 595
rezervari@ramayana.ro
[nggallery id=63] Sursa imagini: Ramayana Café.