papusa cu tatuaje
Păpuşa este marca designerului italian Simone Legno şi spre deosebire de cea apărută acum câţiva ani, care avea nişte abţibilduri detaşabile, noua păpuşă are nişte desene permanente pe piept şi pe brate.
Barbie tokidoki face parte din brandul japonez Tokidoki care produce obiecte vestimentare, accesorii şi jucării. Păpuşa în cauza nu are numai tatuajele care să o scoată în evidenţă ci şi o coafură în tendinţe, adica un bob, făcut dintr-un păr roz, o bluză cu un umăr gol, pantofi stilleto şi un animal de companie pe nume Bastardino.
Păpuşa este în ediţie limitată şi se vinde cu 50 $. Deşi nu este targetată pentru copii, mulţi părinţi (conservatori sau mai în vârstă) sunt contrariaţi de apariţia acesteia, fapt ce m-a făcut să întreb câteva prietene mămici de fete ce părere au ele despre aceasta păpuşă şi dacă le-ar cumpăra-o fetelor lor.
Irina Koti (27 ani, mama a două fetiţe) spune că nu are nimic împotriva păpuşii tatuate, motivând că nu ştie cât face diferenţa un copil între un tatuaj şi un simplu desen pe piele, de care fetele ei nu au dus lipsă până acum. Irina concluzioneaza cu “sunt doar nişte papusi desenate şi din câte vad, tatuajele sunt chiar reuşite…”
Elena (27 ani) zice că dacă fetiţei ei i-ar placea, i-ar cumpara păpuşa şi că nu mai este nimic neobişnuit să vezi un tatuaj.
Cătălina (30 ani) spune ca şi Elena, că dacă fetiţei sale i-ar plăcea păpuşa, atunci i-ar cumpăra-o, mai ales că într-un fel şi ea se tatua când era mică, cu acele abţibilduri de la gumele de mestecat şi nu a ajuns să se tatueze. Deşi mămica nu este de acord cu tatuajul la păpuşă, spune că fetiţa sa are ultimul cuvânt şi decide asupra jucăriei.
Printre motivele pentru care părinţii sunt împotriva păpuşii se numără faptul că nu ar fi potrivită pentru fetele mici, că transmite mesaje greşite fetelor tinere sau ăa fetiţele vor dori şi ele să se tatueze.
Voi ce părere aveţi despre păpuşa Barbie cu tatuaje?
Sursă foto: barbiecollector.com.