Zâne, licurici, broscuțe, omizi și multe aventuri în care sunt antrenate două fete puse pe șotii – cam așa putem descrie, foarte scurt, unul dintre cele mai frumoase filme de animație românești. Sunt convinsă că l-ați văzut și voi când erați mai mici, iar acum vă propun să vă mai uitați o dată la el alături de copiii voștri, într-o seară friguroasă de iarnă.
Maria Mirabela este un film româno-sovietic din 1981, regizat de Ion Popescu-Gopo, care a reușit să aducă oamenii și personajele de desene animate în același oc, pentru un film pe cinste.
Oache, Scăpărici și Omide simbolizează cele trei elemente vitale: apa, focul și aerul, fără de care nu există viață și care ne conduc pe noi, oamenii într-o poveste minunată fără vârstă.

Totul începe cu venirea Zânei Pădurilor la izvorul unde se află Oache. Zâna a gustat din apa izvorului și apoi a mulțumit broscoiului pentru darul său, dar el a spus că nu știe despre ce este vorba, iar Zâna Pădurilor l-a pedepsit pentru minciuna sa înghețând apa izvorului și făcând ca broscuiului să-i înghețe picioarele în apă. Surorile Maria și Mirabela au ajuns însă pe malul izvorului căutându-și mingea și de aici pornește aventura pe care o cunoaștem cu toții.
Vă las cu filmul complet pe Cuca.UrbanKid.ro și sper ca cei mici să se bucure de el cel puțin precum v-ați bucurat voi când erați mai mici. 🙂