Ingrediente (pentru 2 adulți și un copil):

  • 4 cartofi medii
  • 2-3 fire de ceapă verde / un fir de praz (partea albă)
  • 3 ouă
  • o lingură de ulei
  • piper, sare după gust

Mod de preparare:

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe mici și se pun la fiert cu puțină sare. Separat se curăță și se toacă ceapa / prazul. Se separă albușurile de gălbenușe. Batem bine gălbenușele, la fel și albușurile (le facem spumă), după care le amestecăm ușor; procedăm așa ca să iasă frittata pufoasă.
Punem ceapa / prazul într-o tigaie la foc mic, cu puțină apă și ulei în jur de 5 minute, cât să se înmoaie. Se adaugă cartofii fierți și scurși bine de apă și se amestecă bine. Puteți să pasați puțin cartofii, dacă doriți o consistență mai cremoasă. Se adaugă ouăle bătute și se amestecă ușor. Se acoperă și se lasă la foc mic în jur de 15-20 minute, până se fac ouăle. Se servește caldă, eventual cu murături.
Citiți mai multe rețete și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: eschipul/ Flickr.com.