Exemplul are o forță de neimaginat și oricât de mult ne-am încuraja copiii să adopte un stil de viață sănătos, să renunțe la gustările care nu fac altceva decât să aducă în organism o cantitate mare de zahăr și substanțe care nu sunt nutritive, nimic nu se compară cu simplul și puternicul exemplu. E ușor de înțeles, iar dacă nu mă credeți atunci vă mai spun că acesta este rezultatul și unui studiu al Universității din Michigan.
Studiul despre care vă povestesc se referă la familiile cu venituri reduse și cred că este unul dintre puținele de acest fel lansate până acum. Rezultatele arată că mamele care adoptă ele un regim sănătos reușesc să își învețe copiii să mănânce legume și fructe, față de cele care nu adopta acest stil, dar cer asta de la cei mici – spune Sgaron Hoerr, profesor al Universității din Michigan.
Alte sfaturi la fel de cunoscute, dar în același timp ignorate de mulți, sunt oferirea de gustări bune la ore fixe, porții mici de mâncare sănătoasă și a le oferi copiilor posibilitatea de a decide cât de mult mănâncă, pentru că ei știu cel mai bine care este cantitatea de care au nevoie.
Voi cum vă convinveți micuții să aleagă mâncarea bună și la gust și pentru organism?
Sursă foto: Out.of.Focus/ Flickr.com.