Dulce și aromat, mai gustos și mai moale decât morcovul. Unii spun că ar fi chiar mai bogat în nutrienți decât acesta din urmă. Păstârnacul face parte din familia rădăcinoaselor și se înrudește cu morcovul, feniculul, țelina și rădăcina de pătrunjel.
Ca și morcovul, își are originile în Eurasia, fiind menționat în scrierile grecești și romane. Are o culoare albicioasă și o consistență cremoasă și este un aliment foarte bun pentru perioada de iarnă.

Ce nutrienți conține păstârnacul?

Păstârnacul nu are colesteron și este bogat în fibre, vitamine și minerale, fiind un aliment sănătos pentru întreaga familie. Conține cantități importante de potasiu, dar și cupru, vitamina K, vitamina E, vitamina B3 și vitamina C. Deși în cantitați mici, păstârnacul conține calciu, fier, mangan, seleniu și zinc.

Când pot introduce păstârnacul în alimentația copilului meu?

Păstârnacul este un aliment care se digeră ușor și nu prezintă risc de alergii. Din acest motiv este recomandat a fi introdus în alimentația bebelușului de la începutul diversificării, în general de la 6 luni. Având un gust dulceag, este ușor acceptat de către bebeluși.
Recomandarea noastră este să consultați medicul pediatru înainte de a oferi acest aliment copilului. Totodată, ca orice aliment nou, este bine să urmăriți regula celor 4 zile pentru a depista eventualele reacții alergice.
Citiți tot articolul și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește mămicilor care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, așa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu mame care parcurg acum același drum.
 
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
 
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: Bruno Girin/ Flickr.com.