Nu pot să spun că sunt de acord 100% cu ideea “trebuie să mănânci tot din farfurie” pentru că fiecare organism reacționează diferit și copiii știu de obicei cât trebuie să mănânce, așadar a-i obliga pe cei mici să nu lase nicio fărâmă de mâncare nu mi se pare tocmai cea mai bună soluție.
Există însă momente în care copiii nu vor să guste niciun pic din mâncarea pregătită cu drag de voi sau nu vor să ia nicio gură din nimic o zi întreagă și atunci e cazul ca în farfurie să găsească ceva mai mult decât alimente nutritive, ar trebui să găsească ceva nostim.

Pentru asta cred că s-a inventat o formă care ne ajută să transformăm un ochi (preparat sănătos) într-o pictură mai degrabă decât într-o masă.
Se pune oul fără pic de ulei într-o tigare din material antiaderant, dar nu înainte să așezăm corect forma în care putem turna oul. Se toarnă doar în partea rotundă a formei, pentru că albușul curge apoi automat în partea “norișorului” întrucât forma soarelui este mai ridicată. Așezăm lângă câteva legume pentru a realiza imaginea completă și gata! Punem pariu că nu mai rămâne nimic din peisaj?

Forma costă 12$, o puteți comanda online, până când este livrată forma puteți încerca același lucru cu ajutorul unei rondele de ardei gras. Rezultatul nu este același, dar tot puteți să vă jucați inedit cu mâncarea.