Copilăria înseamnă joacă de la începutul zilei și până la final și dacă aveați senzația că pentru asta e musai nevoie de jucării vă înșelați amarnic, pentru că nu este nevoie de fapt decât de un pic de imaginație și mult timp de petrecut cu cei mici.
Pentru joaca de astăzi vă propunem forme, culori și spuma de ras a tăticului, care nu se va supăra când va vedea rezultatul cu adevărat artistic al jocului.
Ce aveți de făcut? Luați o bucată de carton ceva mai tare și tăiați voi mai multe forme, de la romburi, la inimioare, litere sau cifre, tot ce vă trece prin cap. Singurul lucru de care trebuie să țineți cont este să faceți aceste forme mai măricele, dat fiind faptul că pe ele ar trebui să “încapă” și spuma de ras și să se păstreze cât de cât frumos și culorile.
materiale
După ce aveți gata formele se roagă copiii să așeze cât pot ei de bine spumă de ras pe formă, cât să fie pe toată suprafața cartonului, dar nici să nu dea pe lângă pe lângă.
formele cu spuma de ras
După ce toată spuma este așezată cum trebuie pe bucățile de carton urmează culoarea.
E nevoie de tempera diluată în apă sau, mai simplu, colorant alimentar diluat în câteva lingurițe de apă. Cu o pipetă cei mici vor turna picături de culoare pe spuma de ras, iar rezultatele vor arăta cam așa:
culori_2
Pe lângă distracție și joacă cei mici vor învăța cum să își coordoneze mișcările pentru a umple cu spumă formele date, iar faptul că doar câteva picături de culoare vor fi de ajuns pentru a umple o bucată destul de măricică de spumă de ras îi ajută să își coordonezemai bine mișcările. Cu alte cuvinte joacă aduce numai beneficii, așa că tare curioși mai suntem cum vă mai jucați voi pe acasă și cum vă umpleți timpul liber împreună cu ai voștri.
Surse foto: blogmemom.com.