Aceasta ar fi explicația perfectă pentru comportamentul oricărui copil vis a vis de orice unealtă de scris. Când cei mici pun mâna pe creion, orice suprafață din fața lor li se pare ideală pentru desen. Nu contează ca tu ești dispusă sa-i dai chiar și un toc de hârtie, oferta i se pare incomparabilă cu tentația de a desena peretele  :).
Soluția de mijloc este o tablă magnetică pentru desen.
Este o tăbliță cât un caiet, dotată un un creion special. Partea frumoasă este că nu pot funcționa separat, în sensul că instrumentul de scris nu va lăsa nicio urmă pe nicio altă suprafață. Principiul pe care este făcută este unul simplu: creionul are în capăt un magnet cu care atrage particulele din tablă și în felul aceste iese desenul. ”Guma de șters” este făcută pe același principiu.
Nu-ți fie teamă că va pierde unul din obiectele astea. Toate sunt ”implantate”: creionul este legat cu un șnur, “ștergătoarea” e încorporată în rama tăbliței. În afară de acestea, tabla este dotată și cu câteva ștampile de diferite forme, cu care copilul poate desena fără niciun efort.
Tăblița magnetică pentru desen se găsește în mai toate librăriile și magazinele de jucării, inclusiv cele online, iar prețurile variază, pot ajunge până la 100 de lei. Un lucru este garantat: face toți banii :).