In familia noastra, acum aproximativ 2 ani, si-a facut aparitia un ‘personaj’ foarte important. In acel moment doar ne-am bucurat de aspect si de faptul ca micuta noastra (care tocmai implinise 1 an) se bucura, vorba aceea: “ca un copil”. Sa va prezint personajul care ne-a facut zilele mult mai fericite, drumurile in parc mai placute si iarna petrecuta in casa mai consumatoare de energie: ‘motocicleta’ Neomoto de la Imaginarium.
Poate va intrebati de ce ne-am dorit o bicicleta fara pedale (in locul unei triciclete evolutive – cu maner pentru parinte)? In primul rand, pentru copilul nostru energic, nu s-ar fi potrivit altceva, la acea varsta. Descoperise mersul, nu statea in carucior nici 5 minute, avea nevoie sa-si consume energia intr-un mod constructiv, doream sa gasim o modalitate de deplasare care sa o si motiveze. Asa am ajuns la concluzia ca o bicicleta fara pedale i s-ar potrivi foarte bine. Din pacate ne-am lovit putin de faptul ca fetita noastra era putin inaintea putintelor ei si in acel moment, o bicicleta cu roti subtiri si chiar daca nu foarte grea, i-ar fi dat clar de furca. Am gasit motocicleta Neomoto, cu rotile suficient de groase cat sa aiba stabilitate, foarte usoara si fara pedale, asa cum ne doream pentru ea.

Deja este cunoscut faptul ca un copil pana in 3 ani are nevoie sa invete inainte de toate echilibrul si carmuirea unei biciclete si apoi pedalarea. Invatand in acest fel, trecerea la o bicicleta normala (‘de copiii mari’) va fi foarte lina, fireasca si fara a mai fi nevoie de roti ajutatoare. Specialistii spun ca un copil, chiar si de varsta mai micuta, poate invata sa pedaleze si sa carmuiasca o bicicleta dar are nevoie de sprijin (roti ajutatoare) pentru a-si putea mentine echilibrul. Dar felul in care invata sa mearga pe acesta bicicleta (foarte multi au tendinta de a se lasa mai mult pe o parte si de aici si stabilizatori indoiti) nu ii va ajuta atunci cand parintele are pretentia ca micutul a crescut si este cazul sa invete sa mearga si fara acele ajutoare. In acel moment copilul trebuie ajutat si sustinut (si nu numai fizic) pentru a-si putea tine echilibrul, pentru a avea suficienta incredere in el si pentru a putea coordona mainile, ochii si picioarele astfel incat sa poata conduce bicicleta bine. Specialistii spun ca pedalatul ar trebui sa fie ultimul lucru pe care ar trebui sa-l invete copilul, cel mai greu si important fiind echilibrul.
Tinand cont de acestea si urmand instinctul copilului nostru, am ales aceasta ‘bicicleta’ fara pedale dar cu roti mai groase, tocmai pentru a o ajuta in acest echilibru, aceasta fiind destinata chiar copiilor intre 1 si 3 ani. Putem sa va spunem cu mana pe inima ca merita aceasta motocicleta, din toate punctele de vedere. Dupa aproape 2 ani si multe iesiri si drumuri batute, este intr-o stare foarte buna, n-a necesitat nicio ajustare si desi, fetita noastra este chiar inalta pentru varsta ei, inca nu i-a ramas mica 🙂

Neomoto Pink

Neomoto Pink (299 lei)

Verdictul de castigatoare a categoriei “UrbanKid.ro Recomanda:  prima bicicleta a copilului tau” a fost foarte usor de dat si din urmatorul motiv: stim cu totii cat de repede se plictisesc cei mici de o anumita activitate – eh, bine Neomoto nu face exceptie iar faptul ca este extrem de usoara si ca mana parintelui incape pefect prin “fereastra” circulara a motocicletei – o face incredibil de usor de purtat pe brat la drumul de intoarcere din parc ;-).
Neomoto Color

Neomoto Color (299 lei)

Sa va mai spun si dorinta noastra secreta – vrem sa facem trecerea la o bicicleta, care sa creasca impreuna cu fetita noastra. Pentru moment sa o foloseasca fara pedale si ulterior sa i le putem atasa (inclusiv cutie de viteze). Si sa fie roz, binenteles, cum altfel…
Motocicleta Neomoto o puteti gasi pe imaginarium.ro sau la oricare din magazinele lor si costa 299 de lei.