Conceptul de timp este destul de greu de înțeles de cei mici, cu atât mai mult unora dintre copii le este greu să învețe să citească un ceas. Dacă unul digital este destul de simplu, celălalt e ceva mai complicat.
Primul pas este să le explicați copiilor ce înseamnă dimineața, prânz și seară și între ce ore sunt cele trei perioade ale zilei, după care totul se învață prin joc.
1 – Ceasul farfurie
Se ia o banală farfurie de plastic pe care scrieți cu o cariocă orele zilei.
1
Dacă aveți mai multe farfurii la îndemână nu vă chinuiți cu alte materiale și desenați cu aceeași cariocă limbile ceasului pe care le “mutați” în funcție de oră și minut. În cazul în care nu aveți multe farfurii de unică folosință, atunci faceți din două bucăți de hârtie colorată limbile, pe care le plimbați de la oră la oră și de la minut la minut.
2 – Peretele timpului
Peretele timpului poate fi peretele pe care-l folosiți pentru a le măsura celor mici înălțimea sau alt perete din camera copiilor.
2
Dacă veți decupa din carton câteva ceasuri serioase și veți colora orele și limbile ceasului cei mici le vor vedea destul de des, iar asta va conduce în timp și la învățarea citirii ceasului. Desigur, peretele timpului poate fi și personajul principal din povestea de seară, doar limitele imaginației voastre pot limita funcționalitățile lui.
Ai voștri au învățat să citească ceasul?
Surse foto: Hartwig HKD/ Flickr.com și kidsactivitiesblog.com.