De mic copil mi-au plăcut tractoarele acelea mari și verzi, mult mai mari decât tractoarele noastre autohtone. Încă de atunci știam că se numesc John Deere, bine … “Giondir” aș fi scris atunci, dar nu conta numele așa de mult.

Mă visam conducând un astfel de tractor, mă visam la volanul unui Superman al ogoarelor din țara noastră, care ar fi ajutat toate tractoarele sau camioanele mai mici și neajutorate să iasă din orice șanț sau teren mlăștinos.

Timpul a trecut, tractor John Deere înca nu am condus, deși țara noastră s-a înzestrat cu foarte multe exemplare, aproape că tractoarele noastre mici și portocalii au fost înlocuite în totalitate de cele verzi. Am crezut că m-am resemnat în această privință.

De curând, am văzut întâmplător un tractoraș John Deere pe un site  de Jucării pentru copii.

Tractorașul respectiv nu doar că era copia fidelă a unui model authentic, mai mult decât atât, părea că este genul acela de jucărie, căreia nu-i sta nimic în cale. Jucăria aceea care ar trece peste toate obstacolele construite din tot felul de pietre, lemne, cărămizi, capabil să facă față oricarui obstacol nemilos pentru alte jucării obișnuite.

Cred ca v-ați dat seama, sunt tată de fete. Mda … sunt înconjurat de tot felul de figurine și păpuși la mine acasă, Elena din Avalor, Vampirina, Anna, Elsa … le știu pe toate.

Dar nu e bai, cred că o să intru pe Childrentoys.ro si sa-mi iau un astfel de tractoraș, cu lumini, cu anvelope mari și flexibile, cu suspensie oscilantă. Pur și simplu o mă plimb cu el, înainte și înapoi pentru a activa toate sunetele specifice motorului și să urmăresc cum luminile iși schimba culoarea. Cred că am uitat să vă zic, au și roți luminate, normal că Superman al tractoarelor trebuie să iasă în evidență.

Am să-mi iau și o remorcă, un excavator, poate și o basculantă, tot John Deere bineînteles, pentru că toate sunt de la John Deere, cred că oamenii ăștia s-au găndit la toate scenariile când le-au pus pe acest site de jucării. Deci nu sunt singurul ☺

Apropo, stiți care îmi place cel mai mult? Tractorașul care arată ca unul deja folosit. Este un model de tractor,  cu urme de nămol pe el, cu o gramadă de julituri, este tractorul acela care a “salvat” sute de vieți de tractoare, nu glumă.

Vă las și pe voi să le descoperiți la categoria Mașinute și vă dau întâlnire pe ogoarele imaginației să salvăm alte tractoare obosite, că de arat nu poate fi vorba.

Photo by Morning Brew on Unsplash