Povesteam pe la început de săptămână despre struguri și de ce e minunat să consumăm struguri atunci când ei apar în piețe. De cele mai multe ori nu e nevoie de nimic altceva, pentru că ei sunt destul de dulci și buni așa, simpli, dacă vrem ceva mai “nu știu cum” atunci putem să-i asortăm cu niște bucățele de brânză, indiferent de care avem prin frigider, iar de dorim să ne răsfățăm familia cu o prăjitură în toată regula, atunci o tartă cu struguri e o opțiune bună.
Pentru o tavă plină de tartă aveți nevoie de:
– aproximativ 250g. migdale (pe care le dați printr-o râșniță să devină pudră)
– 50g. fistic,
– 100g zahăr,
– 150g. făină
– 200g. unt topit,
– 3 ouă,
– o lingurță praf de copt,
– struguri, aproximativ 300g.
Se amestecă făina, migdalele pudră, zahărul și praful de copt peste care adăugați untul topit și ouăle. Aceste este blatul în care strecurăm strugurii de la care este recomandat să scoatem semințele.
Fisticul este pentru decor, așadar el se presară cu grijă peste aluatul ce a devenit “casa” strugurilor.
Lăsăm la cuptor aproximativ 40 de minute și gata, e numai bună de servit lângă o limonadă rece.
Voi mai știți și alte rețete cu struguri?
Sursă foto: tribp/ Flickr.com.