Vitamine din complexul B: B1, B2, B3, B5, B6, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, fier, vitamina C, caroten, flavonoizi, antioxidanți și coenzima Q10. Toate acestea sunt “minunile” pe care ni le oferă strugurii. Nutriționiștii merg până la a povesti despre struguri ca despre adevărate bombe antioxidante care ne mențin tineri și ne protejează sistemul circulator.
Strugurii conțin delfinidina şi resveratrolul, două substanțe cu rolul de a neutraliza efectul radicalilor liberi şi care previn oxidarea celulară.
Sunt fructe cu efecte minunate pentru cei care se tem de afecțiuni cardiovasculare, întrucât cresc nivelul de oxide din sânge, prevenind astfel formarea de bocaje pe artere, micșorând riscul de infarct şi de accident vascular cerebral. Mai mult decât atât, pterostilbenele reduc nivelul de colesterol. Este cunoscut de asemenea și faptul că strugurii ajută la micșorarea tulburărilor digestive, datorită conţinutului de acizi organici, de zahăr şi de celuloză.
Bine de știut este și faptul că strugurii negri au efect antibacterian. Mai multe cercetări recente au arătat faptul că strugurii scurtează durata unei viroze

Când introducem strugurii în alimentația copilului?

Dacă tot am aflat despre nenumăratele beneficii ale strugurilor, atunci e bine de știut faptul că strugurii pot fi introduși în alimentația copilului de la vârsta de 6 luni. Desigur, recomandarea pediatrilor este să introducem strugurii pasați, iar de la 10 luni – un an copiii să primească boabe de struguri tăiate.
Voi ce ați mai adăuga ca informații importante pe care trebuie să le știm despre struguri?
Sursă foto: tribp/ Flickr.com.