Ingrediente:

  • 500g branză dulce de vaci
  • 125g griș
  • 2 ouă
  • 50g unt de castane
  • 100g pesmet

Mod de preparare:

Puneți la fiert o oală mare cu apă.
Apoi sfărâmați cu ajutorul mâinii sau a unei furculițe brânza dulce de vaci. Amestecați brânza dulce, grișul și cele 2 ouă și frământați până când compoziția devine compactă și bună de modelat în mâini sub formă de biluțe.
Cu mâinile umede, din amestecul de brânză modelați bile micuțe, de dimensiunea mingiilor de ping-pong.
După ce apa a clocotit, dați focul la minim și adăugați în oală papanașii până acoperiți fundul oalei cu ei. Nu-i înghesuiți prea tare, mai bine îi fierbeți în mai multe ture.
Papanașii sunt fierți când se ridică la suprafață.
Într-o cratiță largă sau tavă topiți untul de castane și adăugați pesmetul. Prăjiți-le la foc mediu până când au culoare aurie.
Scoateți papanașii cu ajutorul unei palete cu găuri și aruncați-i direct în cratița cu pesmet. Scuturați bine cratița cu mișcări orizontale față-spate, astfel încât papanașii să se rostogolească și să se acopere pe toate părțile de pesmet.
Citește toată rețeta și comentează pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește mămicilor care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, așa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu mame care parcurg acum același drum. 
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: kanegen/ Flickr.com.