zaharEve O. Schaub este mămică a doi copii. Cei doi aveau 6 și 11 ani atunci când toată familia a decis să renunțe la consumul de zahăr.
Cu toate reclamele de la TV și nu numai în care toți oamenii par plini de viață, tindem de multe ori să credem cu toții că suntem singurii obosiți, dar lucrurile nu stau deloc așa, ba chiar singurul motiv pentru care ne simțim des obosiți este alimentația greșită.
După ce s-a documentat și a aflat care sunt, mai exact, toate efectele consumului de zahăr, Eve a decis, așa cum spuneam și mai sus, să renunțe la tot ce înseamnă zahăr, ba chiar să fie și foarte atentă la etichetele produselor pe care le cumpărau frecvent până atunci și să descopere “zahărul ascuns” din acestea. Fără miere, fără dulciuri sau băuturi alcoolice cu zahăr, singurele excepții le făceau fructele sau legumele care conțin zahăr, dar sunt naturale. Dacă veți fi atenți pe etichetele produselor veți observa că multe dinte produsele pe care le consumăm frecvent au zahăr, de la pâine, la dressingul de salată, mezeluri sau maioneze ori altele. Toate restricțiile au fost valabile timp de un an.
Concluzia? Cu cât perioada fără zahăr era mai lungă, cu atât nivelul de energie era mai ridicat.
Pentru a nu avea senzația că totul este restricționat, cei din familie aveau voie la un desert cu zahăr pe lună. Atunci când au mâncat pentru prima dată o plăcintă cu cremă de banane. Rezultatul? Stări generale și puternice de rău, cu dureri de cap și puls ridicat.
Experimentul s-a terminat, iar familia Evei și-a schimbat cu totul alimentația. E drept, nu au renunțat de tot la zahăr, dar îl consumă mult mai rar și îl evită în mâncarea de zi cu zi din magazine care, la prima vedere, nu ar trebui să conțină deloc zahăr.
Vă invităm să citiți toată povestea pe everydayhealth.com și să ne spuneți în comentarii dacă și voi ați încercat astfel de experimente.
Sursă foto: bitethesun/ weheartit.com.