Dacă ai voștri abia așteaptă să vă ajute prin bucătărie și vă roagă să îi lăsați mai des să frământe ei aluatul, dacă faceți tot felul de bunătăți împreună ori de chiar cei mici sunt bucătari iscusiți atunci citiți cu atenție rândurile de mai jos pentu că ai voștri pot avea rețeta lor într-o carte de bucate pentru cei mici.
Proiectul se numește Copilăria în bucate și e pus la cale de roditor.ro și imaginepeople.ro. Se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 8 ani care se visează bucătari celebri sau concurenți la Master Chef ori, de ce nu, jurați la emisiune.
copilaria in bucate

Din bucătărie, în carte de bucate

Copiii sunt invitați să cumpere din piață cele mai gustoase și hrănitoare produse și apoi să se joace cu ele în bucătărie până când produsele se transformă în alimente preparate cu drag și spor, adică până când acestea prind “viață” așa cum și-au imaginat micii bucătari. În tot acest timp, părinții sunt rugați să-i fotografieze ori să îi roage pe cei mici la final să deseneze cum au văzut ei aventura din bucătărie.
Scrieți într-un document toată rețeta cu grijă să nu uitați ingredientul secret și cu joacă pentru că cei mici văd cu siguranță ustensilele și alimentele altfel decât noi adulții și gata. Trimitem totul (mai puțin rezultatul final care se degustă în familie) la contact [@] roditor [.] ro ori contact [@] imaginepeople [.] ro. După ce trimiteți rețeta, veți primi un mic chestionar care ajută organizatorii să detalieze mediul în care micuțul a creat rețeta.
Distracția se materializează într-o carte unde toți participanții vor avea locul lor de bucătari iscusiți, iar participanții vor primi un exemplar gratuit, desigur, întrucât sunt co-autori, nu?
Ai voștri gătesc ori dau o mână de ajutor în bucătărie?
Sursă foto principală: woodleywonderworks/ Flickr.com.