Păpuși, mașinuțe, tot felul de jucării sau figurine care mai de care mai noi și mai colorate? Acestea să fie jucăriile pe care cei mici nu le-ar lăsa din mână niciodată? Eu cred că nu e vorba de acestea nici de departe, ci despre lucruri pe care le avem la îndemână oricând și pe care cei mici le iubesc indiferent de ce se află pe rafturile magazinelor de profil.
Nepoțelul meu de exemplu este atras de bidoanele de plastic, mai ales cele cu etichete colorate. Lasă orice din mâini atunci când vede unul și începe să bată cu ele în piesele de mobilier sau pur și simplu să se minuneze de ele.
Bețele! Poate sună ciudat, dar, serios vorbind, de câte ori v-a ținut companie când erați mici un simplu băț? Și de câte ori părinții vă spuneau să aveți grijă să nu vă răniți cu el? Eh, tot de atâtea ori se va întâmpla acest lucru și cu ai voștri copii! Un băț se poate găsi în atâtea forme și mărimi, încât niciodată nu ne putem plictisi, putem scrie cu el pe pământ, putem să ne jucăm ca și cum am fi pirați sau să ne imaginăm că suntem regi și bățul este de fapt toiagul nostru fermecat și câte și mai câte… vorba aia “bețe să fie, imaginație avem”! (știu că nu era nicio zicală care să sune așa, dar zău că ar merita să fie una!) 😀
Cutiile sunt și ele versatile atunci când vine vorba de cum ne putem juca cu ajutorul lor. Vin și ele în diverse mărimi și forme și pot deveni atât casă de păpuși imaginare, cât și garaj pentru mașini și dacă ne chinuim un pic facem chiar un castel din ele! Se pot găsi peste tot, ele vin cu pantofi, cu alte jucării, cu electronice și electrocasnice și dacă nu cumpărăm nimic oricine își permite să cumpere măcar o simplă cutie!
Nororiul! Deja mămicile care ne citesc vor să treacă cât mai repede peste acest capitol, dar știți că am dreptate când spun că e atât de distractiv să te murdărești! Bine, nu la fel de distractiv este și când vine vorba de spălat hăinuțe, însă este o joacă pe care orice copil ar fi bine să o experimenteze din când în când, atunci când e cald afară! Noroiul există de când lumea și pământul și nu dă semne cum că joaca în noroi ar putea “pierde teren” în fața a nu știu ce alte distracții noi!
Voi ce alte “jucării” veșnice ați mai adăuga pe listă? 😀
Sursă foto: hoyasmeg/ Flickr.com.