Ingrediente:

  • 1/4 cană orez integral,
  • 1/4 cană mei decorticat,
  • 2 lingurițe pudră de roșcove (carob)
  • 1 pară (bine coaptă) sau 1/2 banană

Mod de preparare:

Puneți la fiert orezul integral împreună cu o cană de apă. Când a fiert pe jumătate adăugați meiul și, dacă e nevoie, mai completați cu puțină apă. După ce au fiert bine, adăugați pudra de roșcove și lăsați sub capac 10-20 minute ca să se mai răcească.
Pasați bine para (tăiată bucăți) într-un blender. Adăugați apoi orezul cu mei (puțin călduțe) și amestecați până rezultă un piure. Serviți imediat!
Este recomandat să oferiți această budincă cu carob bebelușului după ce ați făcut întâi testul toleranței pentru alimente noi introduse.
Citiți tot articolul și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: Vegan Feast Catering/ Flickr.com.