Ingrediente:

  • 400 g făină (de preferat pentru patiserie, dar merge și cu făină obișnuită)
  • 2 +1/2 lg praf de copt
  • 200 g zahăr
  • 200 g migdale
  • 3 ouă
  • extract de migdale (opțional)
  • coajă rasă de la o portocală
  • 1/2 lg sare

Mod de preparare:

Într-un bol se amestecă bine 350 g făină (păstrăm puțină făină) cu sarea, praful de copt, coaja rasă de portocală și migdalele crude, întregi. Facem o groapă în mijloc în care spargem ouăle și le batem bine cu zahărul și câteva picături de extract de migdale (opțional, dar cu siguranță mai bun). Amestecăm totul și va rezulta un aluat lipicios. Folosim restul de făină pentru a obține un aluat pe care îl putem manipula.
Citiți toată rețeta pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: Vegan Feast Catering/ Flickr.com.