Ingrediente:

  • 2 căni făină albă de grâu (pentru pâine) + ½- 1 cană pentru frământat*
  • 1 cană făină integrală de grâu
  • 1 ½ căni de apă călduță
  • un pachețel de drojdie uscată (7 gr)
  • 1 ½ lg sare
  • 1 lg zahăr
  • ulei

lg- linguriță

Mod de preparare:

Într-un bol mic amestecați bine drojdia cu ½ cană din cantitatea totală de apă și zahărul. Lăsați amestecul să stea 10 minute, timp în care va începe să se umfle. Dacă nu vedeți bule de aer formându-se, înseamnă că drojdia e veche sau apa a fost prea fierbinte. În cazul acesta aruncați amestecul și luați-o de la început pentru că aluatul nu va crește.
Într-un bol încăpător amestecați făinurile cu sarea. Faceți apoi o gropiță în mijloc unde turnați amestecul de drojdie + restul de apă (o cană). Amestecați bine. Spălați același bol sau folosiți un nou bol curat. Ungeți ușor cu ulei și lăsați aluatul la crescut pentru aproximativ 2-3 ore, acoperit cu folie. În funcție de făina folosită, aluatul crescut va fi mai mult sau mai puțin lipicios sau moale.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: various brennemans/ Flickr.com.