Generația din care fac parte este foarte diferită de generația fetiței mele.
Una dintre diferențe este aceea că eu am mâncat în copilărie de cele mai multe ori fructe autohtone. Ce să facă și părinții mei? Așa erau vremurile. Știm cu toții cât se străduiau să făcă rost de niscaiva banane sau portocale.
Fetița mea are însă posibilitatea să guste, pe lângă fructele autohtone și fructe din alte țări sau de pe alte continente. Astfel, avocadoul este nelipsit din meniul ei săptămânal.

Când pot introduce avocado în alimentația copilului meu?

Avocado se poate introduce în alimentația copiilor încă de la 6 luni sau chiar de la 4 luni, dacă s-a început diversificarea și numai cu acordul medicului pediatru.
Fiind un fruct atât de hrănitor, este recomandat și copiilor ce întâmpină probleme în alimentație (de exemplu reflux gastro esofagian). Acești copii vor primi o cantitate mare de calorii într-o cantinate mică de mâncare.
Citiți tot articolul și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.rovorbește mămicilor care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, așa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu mame care parcurg acum același drum.Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: whologwhy/ Flickr.com.