Și acum, revenind la oile noastre, să vă spunem despre ce e vorba. Păi vorbim despre un workshop pentru copii, organizat în cadrul festivalului de film animat, Animest.
Unde mai pui că au și secțiune pentru copii, Minimest, la care cei mici sunt așteptați să vadă ce le place lor cel mai mult și pe ditamai ecranul – desene animate la cinematograf. (O să vă ținem noi la curent cu programul, mai e destul timp până atunci – între 8 și 17 octombrie).
Și acum să revenim iar la oile noastre, mai mult la oaia Animest și să vă spunem ce și cum cu workshopul acela:
Este pentru copiii cu vârste între 8 și 12 ani, are loc între 5 și 11 octombrie și îi va iniția în animație. Așa vor putea afla, de exemplu, cum face Jerry să fie atât de rapid, dar vor învăța și cum să facă un film de animație. Timp de 5 zile vor lucra la un film care va avea ca temă descrierea Bucureștiului. Să nu credeți că vor lucra de capul lor 🙂 . Vor fi îndrumați de Constantin Beine și Rémi Durin, de la studioul belgian L’Enclume (nu vorbesc româna, dar vor fi translatori).
Pentru a participa, copiii trebuie să trimită, până pe 24 septembrie 2010, atât prin poştă, pe adresa Asociatiei Estenest – Bulevardul Drumul Taberei, nr.92, Bl C7, Ap. 235, sector 6, Bucureşti, cât şi pe adresa de e-mail workshop@animest.ro, menţionând în subiectul mesajului „Workshop copii”, un desen care să aibă ca temă Oaia Anim’est (aia creață din imagine) şi o scurtă scrisoare în care să explice, cu propriile lor cuvinte, de ce le place să deseneze. Părinții ar fi bine să îi ajute, dacă e cazul, numai la trimiterea materialelor, nu și la realizarea ”micilor opere”. Organizatorii vor ca desenele și textele să fie 100% produsul imaginaţiei şi îndemânării celor mici. Să nu ziceți că n-ați știut! 🙂
Din toate lucrările trimise vor fi selectate 10 – cele mai originale iar micii lor autori sunt așteptați la workshop, unde vor învăța cum să realizeze imagini în mișcare, pornind de la desenele lor.
Pe lângă asta, toate desenele primite vor fi expuse in foaierul Cinematografului Patria din Bucureşti, pe toată perioada festivalului, iar cinci dintre realizatorii acestora vor fi selecţionaţi de fotograful şi operatorul Adi Marineci pentru a face parte din juriul care va urmări filmele din secţiunea Minimest şi va acorda un premiu celui mai reuşit dintre ele.
Toți copiii selecționați vor primi un certificat care să ateste participarea lor în cadrul workshopului, eliberat de Asociația Culturală Estenest, care va putea servi și la motivarea absențelor de la școală.
Date de desfășurare:
6 septembrie – 24 septembrie 2010: înscrierea participanților
1 octombrie: anunțarea rezultatelor selecției participanților
11 octombrie – 15 octombrie, orele 9.30 – 16.30 – workshop Anim’est pentru copii
Loc de desfășurare: Institutul Cultural Francez, Bd. Dacia nr. 77, București
Persoana de contact: Adi Marineci workshop@estenest.ro, tel: 0744 32 55 94, 0721 91 91 29