Despre KINOdiseea am auzit cu toții, dar ceea ce nu știm mulți este faptul că festivalul a ajuns la ediția cu numărul cinci, iar anul acesta va avea loc în perioada 15-20 noiembrie, în București, la Cinema Studio și Cinema Eforie.
KINOdiseea aduce cele mai noi producții internaționale pentru publicul tânăr, în premieră în România, sub sloganul “Imaginația face ocolul lumii” (Albert Einstein). Titlurile din secțiunea Competiție au avut premiera mondială la importante festivaluri de film din lume, precum Toronto sau Berlin.
În competiția oficială a festivalului sunt confirmate opt filme, de care se pot bucura atât cei mici, cu vârste între 6 și 14 ani, cât și cinefilii și publicul amator de a-și retrăi copilăria în sala de cinema. Filme despre prietenie, curaj, despre jocurile copilăriei și farmecul lor, despre visele ce pot deveni realitate, educative, inspiraționale dar și filme cu puternice teme sociale actuale.
Printre filmele ce vor rula la festival se numără și pelicura care a fost desemnată cel mai bun film European pentru copii în anul 2013, Eskil și Trinidad / Eskil & Trinidad. Este vorba despre un film despre aventurile copilăriei și descoperirile pe care le facem în fiecare zi despre viața noastră.
Filmele, subtitrate sau dublate în limba română, se adresează copiilor între 5 și 14 ani, educatorilor, bunicilor și părinților.
Mai multe detalii despre festivalul KINOdiseea puteți găsi chiar în comunicatul de presă, din secțiunea dedicată.