Pe 6 și 7 iulie, adică mâine și poimâine, de la ora 19:00, la Teatrul Foarte Mic copiii pun în scenă piesa „Familia Offline”. Este vorba despre premierea spectacolului, realizat de Mihaela Michailov, în regia lui Radu Apostol.
„Familia Offline” ne povestește despre situaţia copiilor rămaşi singuri în țară sau în grija unei rude, în urma migraţiei părinţilor. Asta pe fondul faptului că în România aproape 3 milioane de români sunt plecaţi din ţară, iar impactul cel mai mare este unul asupra copiilor rămaşi în grija rudelor sau prietenilor ori chiar în grija instituţiilor statului. Conform studiilor realizate în ultimii ani, în România există peste 350.000 de copii ce suferă în urma migrației.
Revenind la piesa de teatru, e vorba despre un spectacol al copiilor pentru copii și părinți
-> Când suntem destul de mari ca să putem avea grijă de noi și de cei care ne sunt aproape?
-> Când devenim mama?
-> Și când mama nu e, cine e mama?
Sunt doar câteva dintre întrebările pe care și le pun micii actori care vă invită la spectacolul educațional.
Fiecare reprezentaţie este urmată de discuții moderate de psihologul Mugur Ciumăgeanu, discuții axate pe fenomenul migraţiei și pe efectele sale asupra psihologiei copilului, precum și pe posibile soluții de prevenție și reducere a abandonului școlar prin activități artistice.
Distribuţia spectacolului include un grup de 9 copii (Bianca Gheorghe, Denis Nadolu, Ionuț Roșca, Mario Ștefan, Andreea Baraitan, Georgiana Moise, Anca Negoiță, Roberta Parascan, Ana Maria Zaincovschi) care evoluează alături de actori profesionişti, Mihaela Rădescu şi Viorel Cojanu, în regia lui Radu Apostol, pe un text de Mihaela Michailov. Muzica originală este compusă de Bogdan Burlăcianu (Bobo de la Fără Zahăr) iar scenografia poartă semnătura Mariei Mandea.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Să tragem cu ochiul și la repetiții: