eveniemnte recomandariAvem un weekend plin, plin cu evenimente, multe dintre ele în aer liber, deci sperăm ca ploaia să nu ne dea planurile peste cap pentru că ar fi mare păcat. Trebuie să știți că sâmbătă seara are loc Noaptea Muzeelor (găsiți programul complet al muzeelor participante aici) apoi că avem și Festivalul Turcesc în Parcul Herăstrău (detalii despre el aici) și pentru că tot a venit vorba despre Herăstrău este primul weekend în care se organizează un eveniment tare drag și fain – Roaba de cultură, care ne invită cu mic cu mare la programe faine ce au loc în aer liber, pe păturici sau în hamacele de pe Pajiștea Pescăruș din parc – programul complet de la Roaba de cultură din acest weekend îl aveți la un click distanță în comunicatul oficial.
Acestea fiind spuse, mai avem evenimente de recomandat, după cum urmează:

  • Joi – 15 mai

=> Diseară programul evenimentelor susținute de Teatrul Ion Creangă în Ludoteca „Apolodor din Labrador” de la Biblioteca Națională a României continuă cu un atelier interactiv de teatru și psihodramă pentru copii și părinți, coordonate de psihoterapeutul Cătălina Hetel și actorul Voicu Hetel. Este vorba despre „Feerie și magie pe o temă de Andersen – Degețica” – aflați mai multe detalii din comunicatul de presă oficial.

  • Vineri – 16 mai

=> Dacă ai voștri au între 1 și 3 ani atunci vă recomandăm să încercați atelierul creativ-senzorial “Semănăm şi desenăm”, prin care cei mici vor colora și vor face un tablou inedit cu semințe gustoase pe care da, le vor și gusta – citiți mai multe detalii despre eveniment din anunțul oficial.
=> Tot legat de pictură este și următorul eveniment despre care vă povestim. Fundația Calea Victoriei ne invită începând de vineri, 16 mai, de la ora 18:30, la Atelierul de Pictură în Acuarelă pentru copii (7-12 ani), susținut de Ioana Stanca, artist plastic. Cei mici vor afla cum pot folosi acuarela, cum să-și exprima ideile prin desen și multe alte lucruri educative, dar și foarte amuzante – aflați mai multe informații din comunicatul de presă.
=> Începând de vineri, noua ediție Romanian Design Week și Asociaţia Da’ De Ce ne invită să ne alăturaţi programului Design Play, un parcurs special creat pentru familiile cu copii cu vârste între 2 şi 6 ani. Cei mici vor avea ocazia să afle ce înseamnă design şi să vadă pe viu care sunt producţiile unora dintre numele cele mai interesante din designul românesc. Sună foarte interesant așa că vă lăsăm cu toate detaliile utile în comunicatul de presă oficial.

  • Sâmbătă – 17 mai

=> Avem Festivalul Luminii în Parcul Carol. Asta dacă nu plouă, dar sperăm să avem noroc și să ne bucurăm de el – detalii aici.

  • Duminică – 18 mai

=> Se numește City Forest și este un eveniment care ne îndeamnă să ieșim din case primăvara aceasta. Spectacole, filme, evenimente pentru copii – toate la Casa Universitarilor din București – citiți mai multe pentru că o să vă placă.

=> Tot duminică are loc și un atelier special, prin care copiii vor învăța să cânte la Tobele Africane Djembe, primele tobe din istoria muzicii. Bine, cred că aveți și voi voie să vă jucați un pic cu ele, dar e neoficial, așa că aflați detalii și organizați-vă timpul cât să ajungeți și aici.
=> Înainte să vă urăm un weekend fain și cu mult soare trebuie să vă spunem și că Teatrul Ion Creangă, în parteneriat cu Librăriile Humanitas, îi invită pe toţi prichindeii talentaţi, cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, să ia parte la un concurs de scriere creativă, a cărui temă este: „Poveştile copilăriei (mele)”. Premiile constau în cărți și surprize – aflați detalii despre concurs.
Pfff cam multe și faine, nu? Suntem siguri că le veți alege pe cele mai potrivite pentru voi! 🙂
Sursă foto: Anai/ wehearit.com.