Noi suntem de părere că atunci când vine vorba despre distracție și voie bună nu ar trebui să refuzăm nimic, așa că indiferent de unde vine sărbătorea, dacă este rost de o zi cu zâmbete, de ce nu?
La Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa” toți copiii sunt invitați să petreacă ziua de Halloween în expoziția permanentă, cu fauna lumii.
La final de octombrie, mai exact fix în ultima zi, de la 10:00 și până la 20:00, pisici negre, mamifere “vampir”, insectivore “demoni” și alte creaturi, care înfricoșează lumea de secole, vor fi supuse cercetării pentru a descoperi adevărul științific, pentru că suntem totuși într-un muzeu, deci se lasă și cu informație nu doar cu distracție.

Încă din trecut, oamenii au dat diferitelor animale semnificații malefice sau angelice, asociindu-le norocului sau ghinionului. Mitologia diferitelor popoare a dat animalelor o simbolistică care nu are însă legatură cu realitatea. Vă așteptam la Antipa, să povestim și să facem dreptate speciilor pe nedrept acuzate ca fiind mesageri ai răului. Vă invităm la un ghidaj special, care vă va surprinde, pentru ca alături de specialiști să stabilim limita dintre legendă și adevăr. Vino și tu să căutăm în Muzeu, animalele pentru care este de secole Halloween, pentru a învăța dar și pentru a ne amuza pe seama “zvonurilor” despre acestea!

Ghidajele tematic sunt în număr de cinci și au loc la orele: 11:00, 11:15, 13:30, 17:00 și 17:15.

Un bilet costă 10 lei și înscrierile se fac la 021.312.88.26, tasta 5 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro.
Voi sărbătoriți Halloween-ul?