În primul rând țin să vă spun că la Piața Pipera din Capitală (e la 10 minute de mers pe jos de la metroul Pipera, în fața sediului Vodafone din zonă) se tot organizează evenimente faine cu tot felul de recorduri: am avut o plăcintă cu brânză mare, o alta cu dovleac, dovleci de desenat și sculptat și tot așa. De data aceasta este vorba despre cea mai lungă plescaviță, adică un fel de chiftea specială din bucătăria ungurească. Ea măsoară 2 metri și a fost făcută ieri, deci este posibil să mai prindem ceva de gustat, pentru că a fost oferită viziatorilor.
Evenimentul e organizat în cadrul unui târg special, pus la care cu Institutul Cultural Maghiar, Fundația Dan Voiculescu și Grill World România.
În Piața Pipera se strâng astfel producători și bucătari iscusiți unguri, care ne îmbie la gulyaș, langos, kurtos kalaks, murături și dulciuri, toate cu specific unguresc – fiecare alege ce vrea și ce poate, în funcție de gusturi și dacă țineți ori ba post.
Fain este și că toată mâncarea se va face într-un ditai cazanu, cel mai mare omologat în țară, așadar garantez faptul că veți avea senzația că ați intrat într-o cu totul altă lume.
Intrarea este liberă, dar cel mai probabil veți lăsa ceva la vânzătorii de acolo pentru a pleca cu bunătăți acasă.
Sursă foto: avlxyz/ Flickr.com.